HIZLI İŞLEM
Eğitim Sepetim 0
Sepetiniz (Toplam {{ sepetim.length }} Ürün)
{{ sepet.urun_adi }}
{{ sepet.urun_toplam_fiyati }}.00 TL {{ sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati }}.00 TL
{{ sepet.urun_sayisi }} Adet

Gıda Bölümlerine Özel Sertifikalı Eğitim Programı

Yıldız Puanı
4.84
(30)
%23 İNDİRİM 1750 ₺ 2280 ₺
KALAN 2 Kontenjan
Mevcut Seçenekler
* Tam Paket
EĞİTİME KATIL EĞİTİME KATIL EĞİTİM HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
Gıda bölümleri için oluşturulan sertifikalı gıda eğitiminde 10 ayrı eğitim sertifikası bulunmaktadır.

Gıda Bölümlerine Özel Sertifikalı Eğitim Programı ile kazanmaya hak kazanacağınız 10 üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir belge ile CV'nizi güçlendirebilir, İşe girişte ve yükselmede avantajlı konuma gelebilirsiniz.

Gıda sektöründe aktif olarak çalışanların ve çalışmak isteyen kişilerin en çok ihtiyaç duyduğu eğitimlerin toplandığı program içeriğinde; BRC Uygulamaları, ISO 22000 Gıda Güvenliği, Gıda Suvunması, IFS Uygulamaları, Organik Tarım, Genel Gıda Analizleri, Gıda Kalite, Global Gap, Helal Gıda, PAS 220 Ön Koşul Tarım Eğitimleri bulunmaktadır.

 Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve ıslak imzalı 10 ayrı sertifika kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır ve eDevlet üzerinden sorgulanabilir bu belgeleri Cv'nize ekleyebilirsiniz.

Eğitim toplam 84 uzaktan eğitim saati sürecektir.Belgelerimiz  kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır.

 
Çağımızın gerektirdiği tempolu yaşamla birlikte, artan gelir düzeyi ve eğitim seviyesi, güvenli gıda tüketiminin de önemini arttırmıştır. 


Tüketiciler direk tükettikleri tarımsal ürünler başta olmak üzere, satın aldıkları tüm gıda ürünlerinin güvenliğinden emin olmak ister hale gelmiştir. 


Bu bilinçle, gerek doğrudan tarımsal ürünlerin, gerekse işlenmiş gıdaların güvenle üretildiğinin garantisini tüketicilere sunabilmek için, birtakım sistemler ve standartların oluşturulması ihtiyacı kaçınılmaz olmuştur. 
Alacağınız sertifikaları gıda sektöründe fabrikalarda, üretim ve imalat yerlerinde ve bir çok gıda alanında kullanabilirsiniz. Ayrıca Diyetisyen, Şef ve Aşçılarında tercih ettiği eğitim ve sertifikalardandır.

 

ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ISO 22000 Standart gerekliliklerini incelemek mevcut HACCP Planları ve dokümanların standart gerekliliklerine göre revizyon çalışmalarını başlatabilmek ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ile ISO 22000 Standardını entegre edebilmek HACCP Planlarını oluşturmak ve uygulamaya almak konularında gerekli bakış açısının katılımcılara kazandırılması.

BRC EĞİTİMİ (BRITISH RETAIL CONSORTIUM) 
Gıda üretim tesislerinde minimum hijyen standardının sağlanması amacıyla BRC büyük İngiliz perakendecileriyle “BRC- Gıda Standardını" yayınladı. Bu standarda uygunluğun sağlanabilmesi için gıda endüstrisi (tedarikçiler) altı temel kriteri yönetim sistemlerine adapte etmelidirler. 
BRC Global Standard: Gıda - Food
HACCP Sistemi 
Kalite Yönetim Sistemi 
Tesis Çevre standartları 
Ürün Kontrolü 
Proses Kontrolü 
Personel

IFS EĞİTİMİ (INTERNATIONAL FOOD STANDARD) 
Gıda Özelliklerinin tanımlanması 
Süreçlerin tanımlanması 
IFS kayıt ve dokümantasyon sistemi 
IFS'de Kalite Yönetim Sistemi 
İzlenebilirlik; Ürün Geri Çağırma 
Altyapı Standardları
Haşere Kontrolü; 
Ürün Paketleme, Depolama 
Çalışan Hijyeni, Sağlık Taraması, Eğitim 
IFS standartları şartları yorumlanması 
IFS Belgelendirme şartları Uluslararası Gıda Güvenliği Standartları

Gıda Suvunması
Gıda savunma (food defence) gıdanın kasıtlı eylemlerden ya da kontaminasyondan korunması demektir. Zarar vermek isteyen kişinin amacı, insanları öldürmek ya da ekonomik olarak zarar vermek olabilir. Kasıtlı eylemler genellikle mantıklı değildir ve bunları önceden tahmin etmek zordur.

Gıda savunma (food defence) konusunu HACCP sistemi ile karıştırmamak gerekir; HACCP sistemi gıdanın kasıtlı olmayan kontaminasyonlardan korunmasıdır. Eğer kritik noktalarda önlem alınmazsa, ne olacağını önceden tahmin edebilme temeline dayanan HACCP Planları ve SOPler, gıdayı kasıtlı olmayan kontaminasyonlardan korur.

Organik Tarım
Dünya'da havayı, suyu ve toprağı kirletmeksizin, erozyonu, toprağın tuzlulaşmasını, diğer hastalık ve zararlıların etkisini en aza indirecek tarımsal tekniklerin geliştirilmesine her geçen gün duyulan ihtiyaç artmaktadır. Bu ihtiyacı karşılayacak, doğaya dost üretim metodu “Organik Tarım" olarak nitelendirilmektedir.

Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemidir.

Organik tarımda ürün yetiştirilmesi, toplanması, hasat, kesim, işleme, tasnif, ambalajlama, etiketleme, muhafaza, depolama, taşıma ile ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar olan diğer tüm işlemlerde, kimyasal madde veya tarım ilacı kullanılmamaktadır. Çiftçiler ve aileleri tarım ilaçlarına daha sık maruz kaldıkları için, Organik tarım, öncelikle çiftçi ve ailesinin genel olarak toplumun sağlığını korur ve iyileştirir. Organik tarım yaygınlaştıkça, tedavisi çok pahalı olan hastalıklara yakalanma oranları da azalacak ve ekonomi de dolaylı yoldan olumlu etkilenecektir.​

Genel Gıda Analizleri
Gıda maddelerinin sağlıklı şekilde tüketilebilmesi adına detaylı şekilde incelenmesine Gıda Analizi adı verilmektedir. Artan insan nüfusu ile birlikte tüketim ürünlerinin önemi de doğru orantılı şekilde artış göstermektedir.

Gıda Kalite
Gıda kalitesi “tüketicinin tercihinde rol oynayan, her biri ayrı ayrı ölçülüp kontrol edilebilen, söz konusu gıda ünitesini diğerlerinden ayırt etmeye yarayan karakteristiklerin bileşimi" olarak tanımlanmaktadır.

Global Gap
GLOBAL GAP standartları, tüketicinin talep ettiği asgari güvenlik şartlarını tanımlayan standartlardır. Tüketiciler, satın aldıkları gıdaların;

  • Mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal açıdan zararlı olmadığından,
  • Üretimleri esnasında çevreye ve doğal dengeye zarar verilmediğinden,
  • Yasal şartlara uygun olarak üretildiğinden ve
  • Üretimde görev alan kişilerin sağlık ve güvenliklerinin sağlanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığından emin olmak istemektedirler.


Helal Gıda
Helal Ürün Nedir?

Helal ürün; öncelikle temiz ve güvenilir ürün demektir. Bunun yanında hammadde girişinden son ürünün tüketimine kadar olan tüm aşamalarda, İslami hükümlere uygun içerik, hammadde, faaliyet ve süreç ile üretilen ürün demektir. Bu bağlamda İslam dinince yasaklanmamış ürünler Helal olarak nitelendirilmektedir.

PAS 220 Ön Koşul
PAS 220 standardı, Avrupa Birliği Gıda ve İçecek Endüstrisi Konfederasyonu (CIAA – The Confederation of Food and Drink Industries)  finansörlüğünde, dünyada G4 olarak bilinen 4 büyük gıda üreticisi olan Unilever, Kraft, Danone ve Nestle tarafından oluşturularak 25 Ekim 2008 tarihinde yayımlanmıştır.

PAS 220 standardı, ISO 22000 standardının ön gereksinim programlarıyla ilgili gerekliliklerinin firmalarda tam olarak ne şekilde uygulanması gerektiğini detaylandırmak amacıyla, bir rehber döküman/guideline olarak hazırlanmıştır.

Örnek Sertifika ; 

Örneği verilen belgede ''Örnek'' olarak bildirilen eğitim başlığı programlara göre değişiklik göstermektedir.
Eğitim Sonunda katılımcılara ; Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Onaylı, İmzalı Sertifikalar e-Devlet sistemi üzerinden ücretsiz olarak iletilecektir.

Adresinize fiziki sertifika/transkript gönderimi talep etmeniz durumunda KAYIT OLURKEN ek ödeme yapmanız gerekmektedir.

 

Klu seminer sertifikaları

Adresine belge gönderimi isteyen adaylar kargo firması geldiğinde belgesini teslim almaz ve sertifikası üniversitemize döner ise; yeniden kargo gönderimi yapılması için 500 ₺ ek ödeme yapması gerekmektedir. Size gönderilen kargoları lütfen teslim alınız. Teslim alınmaması ve yeniden kargolanması için ek ödeme yapılmaması durumunda adayın belgesi 1 ay (30 gün) içerisinde imha edilecektir.

Kazanımlar

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.  

Eğitim Süreci

  • Tüm işlemler online olarak gerçekleşmektedir.
  • Müsaitlik durumunuza göre sisteme giriş yaparak eğitim videolarınıza 7/24 erişim sağlayabilirsiniz.
  • Eğitim sonunda test usulü 1 adet sınavınız olacaktır.
  • Üç defa ücretsiz sınav hakkınız bulunmaktadır.
  • Geçme notu 50 puandır.
  • Sınavlar 20-30 soru arasında olmaktadır.
  • 2 ay eğitim süreniz bulunmaktadır. Çoklu katılımlarda eğitim süresi uzamaktadır.
  • Katılımcıların kayıt işleminin ardından açılan öğrenci sisteminde bulunan eğitimi ve sınavı tamamlamaları için 2 Ay (60 Gün) süresi bulunmaktadır. 2 Ay (60 Gün) süre sonunda öğrenci sisteminiz kapatılacaktır. Belirlenen süre 2 Ay (60 Gün) içerisinde tamamlanamayan aday eğitim hakkını kaybedecektir.

Eğitime Kimler Katılabilir

İlgili bölüm çalışanları/mezunları ve ilgili bölümlerde eğitimini sürdüren öğrenciler sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.  

Nasıl Katılırım?

'Sepete Ekle'' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi kayıt işlemleri için yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı tamamlayabilirsiniz. Kredi ve Banka Kartı ödeme yaptığınızda kaydınız 5 dakika içerisinde açılıp giriş bilgilerinin SMS olarak gelecektir.

 

BAŞVURU SÜRECİ

•Katılımcılar Dünyanın her yerinden katılabilir.
•Eğitim başlangıç ve bitiş tarih aralığında tüm ders videoları açık olup, eğitimleri istediğiniz gün ve saatte 7/24 izleyebilirsiniz.

İLETİŞİM

0549 197 00 01
Whatsapp Danışma Hattımız: Whatsapp
klusem@klu.edu.tr  

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapan veya soru soran kimse yok.