Kimya ve Laboratuvar Sertifikalı Eğitim Programı

5 Profesyonel Sertifika

Program iş alanında laboratuvarın bulunduğu tüm sektörler için gelen talepler doğrultusunda özel olarak oluşturulmuştur. 5 Sertifikalı eğitim programıdır. Belgeler ıslak imzalı olarak adrese iletilmekte ayrıca e Devlet üzerinden sorgulanabilir olacaktır.

GHP-İYİ HİJYEN UYGULAMLARI EĞİTİMİ
GMP-İYİ ÜRETİM UYGULAMALARI EĞİTİMİ
GLP-İYİ LABORATUVAR UYGULAMALARI EĞİTİMİ
DÖKÜMANTASYON EĞİTİMİ
ISO 17025 LABORATUVAR AKREDİTASYONU EĞİTİMİ

30 Uzaktan Eğitim Saati sürecektir. Kendi müsaitliğinize göre sisteme girip eğitim videolarınızı 7/24 izleyebilirsiniz.

1-17025 LABORATUVAR AKREDİTASYONU EĞİTİMİ

TS EN ISO 17025 belgesi standardı genel olarak; laboratuvar Kalite Yönetim Sistemi + laboratuvar Teknik Şartları kapsayan bir standarttır.

Yönetim sistemlerinin kullanımındaki gelişmeler büyük kuruluşların parçasını oluşturan ve ya başka hizmetlerde sunan laboratuvarların genel olarak hem ISO 9001 belgesine hem de bu ISO 17025 belgesi standardına uygun olduğu bilinen bir kalite yönetim sistemine göre çalışmalarının sağlanmasına olan ihtiyacı artırmıştır. Bu nedenle, laboratuvarın yönetim sistemi kapsamına giren deney ve kalibrasyon hizmetlerinin kapsamıyla ilgili ISO 9001 belgesinin bütün şartlarının birleştirilmesine özen gösterilmiştir.

2-GHP EĞİTİMİ (GOOD HYGIENE PRACTISE)

Uygun Hijyen Gerekleri olarak ifade edilen GHP, hijyenik gereksinimlerle
ilgili olup, gıda,kozmetik ve ilaç,kimyasal madde üretim tesislerinin
hijyenik tasarımı ve yapılandırılması, temizleme ve dezenfeksiyon
yöntemlerini, gıda işlemede pişmemiş gıdaların mikrobiyal kalitesi, her
işlem basamağının hijyenik operasyonu,personel hijyeni gibi uygulamaları
içeren bir sistemdir.

3-GMP EĞİTİMİ
( Good Manufacturing Practices = İyi Üretim Uygulamaları, İyi İmalat Uygulamaları ), ürünün iç ve dış kaynaklardan kirlenme olasılığını önlemek veya azaltmak amacıyla, kuruluşla ilgili iç ve dış şartlara ilişkin koruyucu önlemleri içerir.
GMP kuralları üretimde kalite yaklaşımını temel alır.
GMP (İyi Üretim Uygulamaları) ilaç, gıda ve kozmetik sektöründe kontaminasyon, karışıklık ve hataları azaltmak ve engellemek amacıyla hammadde, ön işleme, ürün geliştirme, üretim, paketleme, depolama ve dağıtım aşamalarında tüm süreç boyunca uygulanan bir sistemdir

4-DOKÜMANTASYON EĞİTİMİ

Kalite Yönetimi Sistemleri Dokümantasyonu İçinde Yer Alan Kalite Politikasının Ve Kalite Hedeflerinin, Kalite El Kitabının, Standardın Öngördüğü Prosedürlerin, Proseslerin Etkin Planlanmasın, Uygulanmasının Ve Kontrolünü Sağlamak İçin Kuruluşun İhtiyaç Duyduğu Dokümanların Kuruluşun Büyüklüğü Ve Faaliyetlerin Özelliği, Proseslerin Karmaşıklığı Ve Bunların Aralarındaki Etkileşim Ve Personelin Yeterliliği De Dikkate Alınarak Hazırlanmasını Sağlamaktır.

5-GLP EĞİTİMİ

İyi Laboratuvar Uygulamaları (İLU) - Good Laboratory Practice (GLP), klinik çalışmalar dışındaki sağlık ve
çevre güvenliği çalışmalarının planlanması, yapılması, izlenmesi, kaydedilmesi, arşivlenmesi ve rapor edilmesi
şartlarını ve yönetim usullerini içeren bir kalite güvence sistemidir.