Kişisel Gelişim Sertifikalı Eğitim Programı

5 Profesyonel Eğitim Sertifikası

DOĞRU TÜRKÇE KULLANIMI

İnsanları, düşünceleri, nesneleri, dilin aracılığıyla kavrarız. Dil aracılığıyla kendimizi ifade ederiz. İşte dilin önemi burada ortaya çıkıyor. Türkçemizi niçin doğru kullanmalıyız, sorusunun cevabı da buradadır. Dili doğru kullandığımızda o iyi bir iletkendir; yanlış kullandığımızda ise kötü bir iletkendir.
Biz dili ne kadar iyi tanıyor, dili ne kadar iyi kullanıyorsak iletişimimiz o kadar iyi olacaktır. Dil bizi başkalarına, başkalarını ve başka nesneleri bize yansıtan bir aynadır. Dili doğru kullanmak, doğru anlamak bu aynayı mükemmelleştirmek demektir. Kullandığımız çağdaş araçlardaki göstergelerin, ekranların, ibrelerin bir an için bozuk olduğunu düşünün. Bu bir felakettir. Fakat bir toplum için ondan daha büyük bir felaket vardır ki o da insanlar arasında, bir iş bölümü içinde görev alan kişiler arasında, fikir ve görüş alışverişinde bulunanlar arasında dil aynasının görevini tam yapamamasıdır. Düşüncelerimizin anlaşılmasını istiyorsak, bunun en kestirme yolu dile hâkim olmaktır.

TOPLULUK ÖNÜNDE KONUŞMA

Rahatlama
Heyecanı kontrol altına alma
Konuşmanın temel prensipleri
Etkili konuşma ve anlatım özellikleri
Birebir konuşmalarda etkili iletişim
Düşünce ve duyguları konuşma ve beden dili yoluyla aktarma
Özgüven çalışmaları
Korkunun çözülme çalışmaları(cümle telkin,imaj telkin,davranış telkin yöntemleri)
Duygu ve düşünce akışını etkileme tekniği
Etkileyici görünüş oluşturmak
Hazırcevaplılık
Konuşmanın temel prensipleri
Topluluk önünde konuşma
Hazırlıklı konuşma çalışmaları

HİTABET

Konuşmanın en önemli enstrümanları olan sesi ve nefesi doğru kullanmaya yönelik; hayat boyu uygulanabilecek teknikler ve egzersizler üzerinde çalışılmalar yapılır. Sesin doğru kullanımı, diyafram nefesi ve etkin nefes çalışmaları, rahatlama, heyecanı kontrol altına alma gibi çalışmalar üzerinde durulur. Etkili konuşma becerisi ile kendinizi daha iyi ifade edebilir, kişileri ikna etme yeteneği kazanabilirsiniz.

BEDEN DİLİ

İş ve özel hayatımızın büyük kısmı iletişim ile geçmekte, beden dili de iletişimin en önemli aracı sayılmaktadır. Bu nedenle iyi bir iletişim becerisine sahip olmak için beden dilini doğru kullanmak aynı zamanda başkalarının beden dilini de doğru gözlemlemek gerekir. Bu program; beden dilini doğru kullanmaya, beden dilinin yanı sıra doğru kişisel imaj oluşturma ve etkili konuşma sanatına yönelik konuları içermektedir.

DİKSİYON

Başarılı yöneticilerin, liderlerin, toplum içinde saygın bir yeri olan kişilerin ayırıcı özelliklerinden biri de güzel ve etkili konuşmalarıdır.

Böyle kişiler fikirlerini, güzel konuşma sanatının incelikleriyle ifade ettikleri için kendilerini dinletmesini bilirler.

Siz de bu özelliğe sahip olmak istemez misiniz?
Etkin Konuşma ve Diksiyon Eğitimi ile Türkçemizi doğru ve güzel seslendirebilirsiniz,
Kendinize olan güveninizi oluşturabilir ve geliştirebilirsiniz…

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıaybilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıada bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.

Kişisel gelişimine katkıda bulunmak isteyen ve ilgili alanda eğitim alarak görevde yükselmek/işe girişte avantajlı konuma gelmek isteyen kişiler için uygundur.  Eğitim hayatını sürdüren öğrenciler de sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.