Sağlık Kurumlarında İletişim Sertifikalı Eğitim Programı

Sağlık Kurumlarında İletişim Sertifikalı Eğitim Programı

Sağlık Kurumlarında İletişim Sertifikalı Eğitim Programı mesleki gelişimi destekleyici, işletmelere ve kişileri destekleyici olması için hazırlanmıştır. Ülkemiz ve kurumlarımıza katkı sağlayacağı düşünülerek oluşturulmuştur.

Sağlık Kurumlarında İletişim Sertifikalı Eğitim Programı ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir belge ile CV'nizi güçlendirebilir, İşe girişte ve yükselmede avantajlı konuma gelebilirsiniz.

Medikal İngilizce
Sağlık Kurumlarında İletişim
Hasta İletişim Yönetimi
Zor Hastalarla İletişim
Hemşirelikte İletişim

MEDİKAL İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Medikal İngilizce eğitimine katılanların, kendi alanlarında yazılmış olan İngilizce kaynakları (tıbbi raporlar, vaka analizleri, makaleler hızlı şekilde okuyup, anlayabilme ve buna paralel olarak da kendilerine ait yayınları üretebilme, ingilizce sunum hazırlayabilme ve sunabilme becerilerini de elde ederler.

Ülkemizde Sağlık Turizmi her geçen gün gelişmektedir. Bu gelişime paralel olarak sağlık alanında görev yapan personelin İngilizce eksikliğinden kaynaklanan iletişim zorlukları görülmüştür. Doktorların yabancı hastalarla iletişim kurarak doğru teşhisi koyması ve tedaviyi yönlendirmesi açısından İngilizce konuşabilmesi zorunluluk haline gelmiştir.

SAĞLIK KURUMLARINDA İLETİŞİM EĞİTİMİ

İletişim konusunu tartışmak için bize bir temel oluşturacağını düşündüğüm iletişim biçimleri hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.Psikodrama Grup Psikoterapisi ve Sosyometri disiplini içinde üç tür iletişim biçimi tanımlamaktayız, bunlar empati, tele ve transferanstır. Bu üç iletişim biçimi kendi içinde farklılıkları barındırmaktadır, ilk ikisi sağlıklı diğeri ise sağlıksız iletişim biçimi olarak değerlendirilmelidir. Empati tek taraflı, tele çift yönlü, transferans ise yine tek yönlü bir iletişim biçimidir. Empati bir rol değiştirme işidir.

HASTA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Sağlık Sektörünün Genel Yapısı
Hasta Politikası ve Hasta Kabul İşlemleri
Hasta İhtiyaçlarının Analizi
Problem Çözme Teknikleri
Hasta ve Hasta Psikolojisi
Hasta Yakınlarının Memnuniyetinin Sağlanması
Hasta İle İletişim Süreci
Acil Durumlarda Hasta İlişkileri Yönetimi
Şikayet Yönetimi
Etik Kurallar

ZOR HASTALAR İLE İLETİŞİM EĞİTİMİ

İnsan yaşamın pek çok alanında, özellikle de iş dünyasında karşılaştığımız çok farklı karakterde zor insanlar vardır. Zor insan tanımını tanımak, onlarla iletişim kurma yollarını bulmak ve kullanmak; zor durumlarla nasıl başedeceğimizi öğrenmek bu eğitimin odak noktasını oluşturmaktadır.

HEMŞİRELİKTE İLETİŞİM EĞİTİMİ

Bu eğitimin amacı; sağlık kurumunda hemşire olarak çalışan ya da çalışacak olan, hemşirelere ilişkin bilgi, beceri ve tutum kazandırmaktır.

Doğru İletişimin Temel Kuralları
Hasta - Hemşire İlişkileri
Hemşire - Hasta İlişkisi Modelleri
Hasta Ve Sağlık Çalışanı İlişkileri
Hasta Ve Hasta Yakınlarıyla Olan İletişimin Güçlükleri

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.

Sağlık Sektörü Çalışanları (hastaneler, poliklinikler, doktor uygulamaları, diş hekimi ve ortodontist uygulamaları, eczaneler, diyaliz merkezleri, evde sağlık hizmetleri, uzun süreli bakım merkezleri ve yaşlı bakım evleri gibi hastalara doğrudan bakım sağlayan kuruluşlarda çalışan ve çalışmak isteyen kişiler.)
Sağlık bölümlerinden mezun kişiler,
Sağlık bölümlerinde öğrenci konumunda olan kişiler,
ve bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.