Sağlık Kurumlarında Kalite Yönetimi Sertifikalı Eğitim Programı

Sağlık Kurumlarında Kalite Yönetimi Sertifikalı Eğitim Programı

Sağlık Kurumlarında Kalite Yönetimi Sertifikalı Eğitim Programı mesleki gelişimi destekleyici, işletmelere ve kişileri destekleyici olması için hazırlanmıştır. Ülkemiz ve kurumlarımıza katkı sağlayacağı düşünülerek oluşturulmuştur.

Sağlık Kurumlarında Kalite Yönetimi Sertifikalı Eğitim Programı ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir belge ile CV'nizi güçlendirebilir, İşe girişte ve yükselmede avantajlı konuma gelebilirsiniz.

6 Eğitim Sertifikası

Sağlık Kurumlarında İletişim
Hasta ve Çalışan Güvenliği
ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyonu
Sağlık Kurumlarında Kalite Yönetimi
Sağlık Kurumlarında Hijyen
Sağlık Kurumlarında Risk Yönetimi

SAĞLIK İŞLETMELERİNDE RİSK YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Risk Tanımı
Risk Ve Tehlike
Risk Yönetimi
Risk Yönetiminin Faydaları
Sağlık Kurumlarında Risk Yönetimi

ISO 17025 LABORATUVAR AKREDİTASYONU  EĞİTİMİ

Akreditasyon ile ilgili temel kavramlar
Kalite Yönetim Sistemleri içerisinde TS EN ISO / IEC 17025'in yeri
Laboratuarların ISO/IEC 17025'e göre akreditasyon süreci
ISO/IEC 17025 standardının maddelerinin açıklanması
Yönetim Şartları
Teknik Şartlar
HEDEF KİTLE

Çalıştıkları firmalarda ISO 17025 Laboratuar Akreditasyon Standardına göre Yönetim sistemini kurmak ve uygulamak isteyen çalışanlar,
CV’ lerinde ISO 17025 Laboratuar Akreditasyon standardı ile ilgili tecrübelerini katmayan isteyen çalışanlar, öğrenciler,
ISO 17025 Laboratuar Akreditasyon standardına göre yönetilen firma çalışanları
ISO 17025 Laboratuar Akreditasyon standardına ilgi duyan herhangi bir neden olmaksızın öğrenmek isteyen herkes

Laboratuarın tüzel kimliğinin değerlendirilmesi,
Laboratuarın müşterisi ve memnuniyetinin sağlanması,
Laboratuar altyapısının ortaya çıkarılması ve kaynak planlama,
Laboratuar taşeronu ve tedarikçisi,
Test ve kalibrasyon metotlarının belirlenmesi ve validasyonu,
Laboratuar ekipman yönetimi – Kalibrasyon ve izlenebilirlik,
Laboratuar personeli yönetimi,
Test raporu / Kalibrasyon sertifikasının kalitesinin sağlanması,
Laboratuar kalite kontrol sisteminin oluşturulması,
Laboratuar iş akışının oluşturulması,
Laboratuar kalite yönetim sistemi,
Laboratuar üst yönetimine sunum kapsamının belirlenmesi,
Laboratuar akreditasyonu ve proje yönetimi

SAĞLIK KURUMLARINDA İLETİŞİM EĞİTİMİ

İletişim konusunu tartışmak için bize bir temel oluşturacağını düşündüğüm iletişim biçimleri hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.Psikodrama Grup Psikoterapisi ve Sosyometri disiplini içinde üç tür iletişim biçimi tanımlamaktayız, bunlar empati, tele ve transferanstır. Bu üç iletişim biçimi kendi içinde farklılıkları barındırmaktadır, ilk ikisi sağlıklı diğeri ise sağlıksız iletişim biçimi olarak değerlendirilmelidir. Empati tek taraflı, tele çift yönlü, transferans ise yine tek yönlü bir iletişim biçimidir. Empati bir rol değiştirme işidir.

SAĞLIK KURULUŞLARINDA HİJYEN EĞİTİMİ

Ülkemizde bulunan kamu ya da özel sektör sağlık kurum ve kuruluşlarında verilmekte olan, Hastane Temizliği, Klinik Hijyen, Enfekte Çamaşırhane, Tıbbi Atık Yönetimi hizmetlerinin, daha verimli ve daha başarılı olarak verilebilmesi için, kurum çalışanlarının bu hizmetlerle ilgili farkındalığını yükseltmek, bu sayede hayati önem arz eden sağlık kurumu temizlik hizmetlerinde koşulsuz başarıyı yakalamaktır.

SAĞLIK KURUMLARINDA KALİTE YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Sağlık hizmetlerinin sunumunda müşteri odaklı yaklaşımın benimsenmesi ve sağlıkta toplam kalite yönetimi çalışmalarının ve uygulamalarının önem kazanmaya başlaması, küresel rekabetin hızlandığı günümüzde kaçınılmaz bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. Sağlık sektöründeki toplam kalite yönetiminin iyileştirilmesine yönelik gerek özel teşebbüs gerekse de devlet tarafından yapılan uygulamaların, her geçen gün sağlık sektörünün önemli bir paydasını oluşturan hastaların memnuniyetine yönelik olarak farklılaştığı ve geliştiği görülmektedir.

HASTA ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Hasta kimlik bilgilerinin tanımlanması ve doğrulanması,
Sağlık hizmeti verenler arasında iletişim güvenliğinin geliştirilmesi,
İlaç güvenliğinin sağlanması,
Kan transfüzyonunda güvenli uygulamaların sağlanması,
Enfeksiyon risklerinin azaltılması,
Hasta düşmelerinin önlenmesi,
Güvenli cerrahi uygulamalarının sağlanması,
Sıra beklemeden kaynaklanan olumsuzlukların önlenmesi,
Çalışan güvenliği için gerekli önlemlerin alınması,
Temel yaşam desteği sürecinin güvence altına alınması (Mavi Kod uygulaması),
Yenidoğan ve çocuk güvenliğinin sağlanması (Pembe Kod uygulaması),
Hasta ve çalışanların fiziksel saldırı, cinsel taciz ve şiddete maruz kalmalarına karşı gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.

Sağlık Sektörü Çalışanları (hastaneler, poliklinikler, doktor uygulamaları, diş hekimi ve ortodontist uygulamaları, eczaneler, diyaliz merkezleri, evde sağlık hizmetleri, uzun süreli bakım merkezleri ve yaşlı bakım evleri gibi hastalara doğrudan bakım sağlayan kuruluşlarda çalışan ve çalışmak isteyen kişiler.)
Sağlık bölümlerinden mezun kişiler,
Sağlık bölümlerinde öğrenci konumunda olan kişiler,
ve bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.