Türk Tarihindeki En Önemli 10 Savaş?

1) Malazgirt Savaşı (1071): Büyük Selçuklu Devleti ile Bizans İmparatorluğu arasında yapılmıştır. Anadolu'nun kapıları Türklere açılmıştır.

Savaş hakkında daha fazla detaya ulaşmak için tıklayınız.

2) Miryokefalon Savaşı (1176): Anadolu Selçuklu Devleti ile Bizans İmparatorluğu arasında yapılmıştır. Anadolu'nun kesin olarak Türk yurdu olduğu kabul edilmiştir.

Savaş hakkında daha fazla detaya ulaşmak için tıklayınız.

3) Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi (26 Ağustos - 30 Ağustos 1922): Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından biridir. Yunan işgali sona erdirilmiştir.

Savaş hakkında daha fazla detaya ulaşmak için tıklayınız.

4) Çanakkale Savaşı (19 Şubat 1915 - 9 Ocak 1916): Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılmıştır. İstanbul'un işgali engellenmiştir.

Savaş hakkında daha fazla detaya ulaşmak için tıklayınız.

5) Sakarya Meydan Muharebesi (23 Ağustos - 13 Eylül 1921): Kurtuluş Savaşı sırasında Yunan ordusuna karşı yapılmıştır. Türk ordusu büyük bir zafer kazanmıştır.

Savaş hakkında daha fazla detaya ulaşmak için tıklayınız.

6) Kösedağ Savaşı (1243): Anadolu Selçuklu Devleti ile Moğollar arasında yapılmıştır. Selçuklu Devleti büyük bir yenilgi almış ve Moğol egemenliği altına girmiştir.

Savaş hakkında daha fazla detaya ulaşmak için tıklayınız.

7) Kosova Savaşı (1389): Osmanlı İmparatorluğu ile Sırp Despotluğu ve müttefikleri arasında yapılmıştır. Osmanlılar Balkanlar'da egemenlik kurmuştur.

Savaş hakkında daha fazla detaya ulaşmak için tıklayınız.

8) Niğbolu Savaşı (1396): Osmanlı İmparatorluğu ile Haçlı ordusu arasında yapılmıştır. Osmanlılar Avrupa'da büyük bir zafer kazanmıştır.

Savaş hakkında daha fazla detaya ulaşmak için tıklayınız.

9) Mercidabık Savaşı (1516): Osmanlı İmparatorluğu ile Memlükler arasında yapılmıştır. Osmanlılar Suriye ve Filistin'i ele geçirmiştir.

Savaş hakkında daha fazla detaya ulaşmak için tıklayınız.

10) Mohaç Meydan Muharebesi (1526): Osmanlı İmparatorluğu ile Macaristan Krallığı arasında yapılmıştır. Osmanlılar, Macaristan'ı fethetmiştir.

Savaş hakkında daha fazla detaya ulaşmak için tıklayınız.

Bu savaşlar, askeri, siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda tarih üzerinde derin izler bırakmış ve dünya düzenini şekillendirmiş önemli olaylardır.