Yorumlar

₺1.450,00

DEHB, bireylere, ailelere ve öğretmenlere DEHB hakkında bilgi, anlayış, stratejiler ve beceriler sunar.

Öne Çıkanlar

• Eğitime Anında Başla
  • Kamu ve Özel Sektörde Geçerli
  • Bilgisayar, Telefon ve Tabletten Erişim

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Sertifikası

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) eğitimi, DEHB tanısı konmuş bireylerin yaşamı üzerinde olumsuz etkilere neden olan dikkat eksikliği, hiperaktivite ve dürtüsellik belirtileriyle başa çıkmayı desteklemek için tasarlanmış bir eğitim programıdır. Bu eğitim, bireylere, ailelere ve öğretmenlere DEHB hakkında bilgi, anlayış, stratejiler ve beceriler sunar.

DEHB eğitimi, bireylerin DEHB'nin belirtilerini anlamalarına, etkilerini tanımalarına ve başa çıkma stratejileri geliştirmelerine yardımcı olur. Bu eğitim programı aşağıdaki unsurları içerebilir:

1. DEHB'nin anlaşılması: Eğitim programı, DEHB'nin ne olduğu, nasıl ortaya çıktığı ve belirtilerinin neler olduğu konularında bilgi sunar. Bireyler, DEHB'nin beyin işlevleri, dikkat sürekliliği ve dürtü kontrolü üzerindeki etkileri hakkında bilgi edinir.

2. Başa çıkma stratejileri: DEHB eğitimi, bireylere DEHB belirtileriyle başa çıkmak için pratik stratejiler ve beceriler sunar. Bunlar arasında zaman yönetimi, örgütlenme, planlama, dikkat ve odaklanma teknikleri, dürtü kontrolü, öfke yönetimi ve stresle başa çıkma stratejileri yer alabilir.

3. İşlevsellik geliştirme: Eğitim, bireylerin işlevselliğini artırmak için gereken becerileri geliştirmelerine yardımcı olur. Bu, iletişim becerileri, sosyal etkileşim, öz-düzenleme, problem çözme ve karar verme becerilerini içerebilir.

4. Destekleyici ortamlar oluşturma: DEHB eğitimi, ailelere ve öğretmenlere DEHB'li bireylere destekleyici bir ortam sağlama konusunda rehberlik eder. Bu, uygun sınıf düzenlemeleri, öğretim stratejileri, sınıf yönetimi teknikleri ve pozitif pekiştirme gibi faktörleri içerebilir.

5. Farkındalık ve destek ağı: Eğitim programı, DEHB hakkında farkındalık yaratmayı ve destek ağları oluşturmayı teşvik eder. Bireylerin ve ailelerin DEHB konusunda bilinçlenmelerini sağlamak, destek gruplarına katılmalarını ve uzmanlardan destek almalarını teşvik eder.

DEHB eğitimi, bireylerin DEHB belirtileriyle daha iyi başa çıkabilmelerini, özgüvenlerini artırabilmelerini ve işlevselliğini geliştirebilmelerini amaçlar. Ayrıca, ailelerin ve öğretmenlerin DEHB'li bireylere destek olma konusunda daha bilinçli ve yetkin hale gelmelerini sağlar.

Ne Katar?

Eğitim sonunda elde edeceğiniz eğitmen eğitimi sertifikası (uygulayıcı belge) ile, anaokulları, halk eğitim merkezleri, özel kurumlar, atölyeler, ismek, ilkokullar vb. kurumlarda bu alanda sınıf açabilir veya okullarda ek ders alabilirsiniz. Eğitmen eğitimleri, uygulayıcı olma imkanı tanımaktadır. Kamu ve özel sektörde sertifikaları kullanabilirsiniz. Sertifikanızı almadan önce başvuru yapacağınız kuruma sertifikanızı tarafımızdan alacağınızı söylemeniz sizler için daha iyi olacaktır. Bazı kurumlar sadece MEB belgesi talep edebilir. Bu durum aranan personel ile ilgilidir.

Veliler
Psikologlar,
Doktorlar,
Resim Öğretmenleri,
Psikolojik Danışman,
Özel Eğitim uzmanı,
Sosyal Hizmet Uzmanı,
Sosyologlar,
Okul Öncesi Öğretmeni,
Ana Sınıfı Öğretmenleri
Çocuk Gelişimi Öğretmenleri,
Sınıf Öğretmenleri,
Aile Danışmanları
Bu bölümlerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri,
Bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.

0549 197 00 01 Whatsapp

Yorumlar

0 yoruma göre

Düşüncelerini paylaş

Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın

Yeni Yorum

Son İncelemeler

Neden KLUSEM?

e-Devlet ve üniversite onaylı sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite güvencesi ile ihtiyacınız olan güncel eğitimler burada!