Dış Ticaret Sertifikalı Eğitim Programı

Dış Ticaret Sertifikalı Eğitim Programı

Dış Ticaret Sertifikalı Eğitim Programı mesleki gelişimi destekleyici, işletmelere ve kişileri destekleyici olması için hazırlanmıştır. Ülkemiz ve kurumlarımıza katkı sağlayacağı düşünülerek oluşturulmuştur.

Dış Ticaret Sertifikalı Eğitim Programı ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir belge ile CV'nizi güçlendirebilir, İşe girişte ve yükselmede avantajlı konuma gelebilirsiniz.

Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve ıslak imzalı sertifika kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır ve eDevlet üzerinden sorgulanabilir bu belgeleri Cv'nize ekleyebilirsiniz. Belgelerimiz  kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır.

DIŞ TİCARET NEDİR?

1. Dış Ticaret: Ticaret, üretilen mal ve hizmetlerin belirli bir ücret karşılığı son kullanıcılara ulaştırılmasını sağlayan alım-satım faaliyetlerinin tümüdür. Ticaret genel olarak, iç ve dış ticaret olmak üzere ikiye ayrılır.

Dış Ticaret, malların ve sermayenin ulusal sınırların dışına akışıyla ilgilidir. Dış ticaret alım satım işlemlerinin teslimi açısından ithalat ve ihracat olmak üzere iki şekilde gerçekleşir. Ülke ekonomisinin kalkınmasında ihracat önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle ülkelerde ihracatın artırılması, ithalatın azaltılması önemli hedefler arasındadır. Ülekelerin bu hedeflere ulaşmak için aldıkları kararlar ve tedbirler dış dış ticaret politikasını oluşturur.

Dış ticaret politikası açısından bir devletin dış ticaretini etkileyebilecek unsurların başlıcaları yasaklar, gümrük resmi, ticaret antlaşmaları, primler, sübvansiyonlar ve idari korumacılık olarak sınıflandırılabilir. Bunlardan yasaklar, ithalat ve ihracat yasaklarıyla transit geçiş yasakları şeklinde bir ayırıma tabi tutulurken; gümrük resmi de aynı şekilde ithalat, ihracat ve transit ticarette uygulananlar olarak üçe ayrılmaktadır.

Dış ticaret alanında kendini geliştirmek isteyenlere ve mesleki bilgi donanıma sahip olmak isteyen kişiler için gerçekleştirilen eğitim programı; mevzuatlar ve uygulamaları, ithalat-ihracat, elektronik ticaret, nakliye işlemlerini kapsamaktadır.

Dış Ticaret Müsteşarlığının verilerine göre, Türkiye‟de imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 98‟ini KOBİ‟ler oluşturmasıdır. Küçük ve Orta
Ölçekli İşletmeler ülke genelinde yüzde 77 istihdam yaratarak GSMH‟dan yüzde 38‟lik bir pay almaktadırlar. Fakat KOBİ‟ler yalnızca yüzde 28‟lik bir katma değer yaratarak toplam ihracat pastasından yaklaşık yüzde 8-10 civarında pay elde edebilmektedir. Bu veriler bizlere KOBİ‟lerin küresel rekabette verimsiz olarak işletildiğini göstermektedir.

EĞİTİM İÇERİĞİ:

1. MODÜL DIŞ TİCARETE VE ULUSLARARASI PAZARLAMAYA GİRİŞ
2.MODÜL DIŞ TİCARET MEVZUATI VE UYGULAMALARI
3.MODÜL İHRACATTA BİLİNMESİ GEREKENLER
4.MODÜL İTHALAT MEVZUATI VE UYGULAMALARI
5.MODÜL KAMBİO MEVZUATINA GÖRE ÖDEME ŞEKİLLERİ
6.MODÜL NAKLİYE İŞLEMLERİ VE BELGELERİ
7.MODÜL E- TİCARET
8.MODÜL TAKIM ÇALIŞMASI
9.MODÜL ZAMAN YÖNETİMİ
10.MODÜL İŞ PLANI HAZIRLAMA
11.MODÜL STRATEJİK YÖNETİM
12.MODÜL 6331 TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
13.MODÜL İŞ HUKUKU UYGULAMALARI
14.MODÜL PERFORMANS YÖNETİMİ
15.MODÜL 5S İŞ YERİ İŞ YERİ ORGANİZASYONU
16.MODÜL YÖNETİM BECERİLERİ
17.MODÜL ÇEVRE YÖNETİMİ

60 Uzaktan Eğiitm Saati Sürecektir.

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.

İlgili bölüm çalışanları/mezunları ve ilgili bölümlerde eğitimini sürdüren öğrenciler sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.

Whatsapp Danışma Hattımız: Whatsapp