HIZLI İŞLEM
Eğitim Sepetim 0
Sepetiniz (Toplam {{ sepetim.length }} Ürün)
{{ sepet.urun_adi }}
{{ sepet.urun_toplam_fiyati }}.00 TL {{ sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati }}.00 TL
{{ sepet.urun_sayisi }} Adet
Gıda Güvenliği Sertifikalı Eğitim Paketi

Gıda Güvenliği Sertifikalı Eğitim Paketi

Yıldız Puanı
4.28
(90)
%22 İNDİRİM 1270 ₺ 1640 ₺
KALAN 23 Kontenjan
Mevcut Seçenekler
* Tam Paket
EĞİTİME KATIL EĞİTİME KATIL EĞİTİM HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
Gıda Güvenliği Sertifikalı Eğitimi, 4 Ayrı Sertifikalı Programı Barındırmaktadır.

Gıda Güvenliği Sertifikalı Eğitimi, 4 Ayrı Sertifikalı Programı Barındırmaktadır.

 

ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Standardını geliştirmiştir. Resmi adı ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri - Gıda Zincirinde Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar, olan ISO 22000:2005 uluslararası bir standarttır ve yiyecek, içecek sunumu (catering) ve paketleme firmaları dahil "tarladan sofraya" gıda zincirindeki tüm kuruluşları kapsayan bir Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin şartlarını tanımlar.

Güvenli gıda için sürekli artan bir müşteri talebi bulunmaktadır. Bu, birçok Gıda Güvenliği Standardlarının geliştirilmesine yol açmıştır. Gıda güvenliği yönetimi için artan sayıda ulusal standartlar karışıklığa neden olmuştur. Sonuç olarak uluslararası bir uyumluluğa ihtiyaç vardır ve ISO 22000:2005 ile bu ihtiyacı karşılamayı hedeflemektedir.

Standard, gıda zinciri boyunca gıda güvenliğini temin etmek için, etkileşimli iletişim, sistem yönetimi, ön şartlı programlar ve HACCP planları vasıtasıyla gıda güvenliği tehlikelerinin kontrolü ve sürekli iyileştirme ve yönetim sisteminin güncellenmesi dahil kabul görmüş ana unsurları birleştirir.

ISO 22000:2005, gıda güvenliği konusunda yasal gerekliliklerin ötesine geçmek isteyen şirketler için gereklilikleri tanımlamak amacındadır.

Kimler için?
Ekipman, paketleme malzemesi, temizlik malzemeleri ve katkı malzemeleri üreticileri gibi ilişkili kuruluşlar da dahil "tarladan sofraya" gıda zincirindeki tüm kuruluşlar için gerçek bir uluslararası standarttır. ISO 22000:2005 ayrıca ISO 9001 gibi kalite yönetim sistemleri ile kendi gıda güvenliği yönetim sistemlerini birleştirmek isteyen tüm kuruluşlar içindir.

Uyumun faydaları 
Gıda güvenliği yönetim sisteminizi ISO 22000:2005'in gerekliliklerine göre belgelendirmeniz kuruluşunuza aşağıdaki faydaları sağlayacaktır;

- Global gıda temini zincirindeki tüm kuruluşlar için geçerlidir. 
- Gerçek bir global uluslararası standarttır. 
- Ulusal standartlara uyum konusunda olanak sağlar. 
- Mevcut perakende Gıda Güvenliği Standardları şartlarının çoğunu kapsar. 
- HACCP Kuralı ilkelerine uygundur. 
- HACCP kavramlarının uluslararası iletişimini sağlar. 
- Üçüncü taraf belgelendirmesi için çerçeve sağlayan tetkik edilebilir bir standarttır. 
- Belirgin şartları olan tetkik edilebilir bir standarttır. 
- Düzenleyiciler için uygundur. 

BRC EĞİTİMİ (The British Retail Consortium)

İlk olarak 1998 yılında İngiliz Perkandeciler Birliği (BRC) tarafından BRC Gıda Teknik Standardı olarak yayınlanmıştır. Standard, dünya çapında gıda tedarikçileri tarafından özellikle de İngiltere perakendecilerine ürün sağlayan kuruluşlar tarafından benimsenmektedir.

BRC Global Gıda Standardı ürüne veya menşei ülkesine bakmaksızın İngiliz perakendecilere gıda ürünü tedarik eden satıcılar için tasarlanmıştır. Standarda göre belgelendirme üreticilerin, marka sahiplerinin ve perakendecilerin kendi yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olurken nihai olarak da tüketicinin koruyucusu olur. 

Standart özellikle; işletmede HACCP sisteminin kurulumunu ve devamlılığının sağlanmasını, dokümante edilmiş ve etkin bir kalite yönetim sisteminin uygulanmasını ve fabrika çevre standartlarının,ürünlerin, proseslerin ve personelin etkin bir şekilde kontrol edilmesini şart koşmaktadır.

Bu standarda uygunluğun sağlanabilmesi için gıda üreticileri altı temek kriteri yönetim sistemlerine adapte etmelidirler.    
BRC Global gıda güvenliği (hijyeni) standardı British Retail Consortium nedir,brc gıda,brc gıda belgesi,brc gıda standardı

Bunlar;

HACCP Sistemi
Kalite Yönetim Sistemi
İşletme(fabrika) Çevre Standartları
Ürün Kontrolü
Proses Kontrolü
Personel Yeterliliği ve Hijyeni Egitimi 
BRC Global Gıda Standardı,
Gıdaları işlenmelerine göre kategorize etmiş ve 6 başlık altında inceleyip yayınlamıştır. Firmalar belgelendirme başvurusu yaparlarken bu kategorileri inceleyip kendileri için uygun olan kategori üzerinden başvuru yapmalıdırlar.

İşlenmemiş et ve balık ürünleri (Kırmızı , beyaz et, dondurulmuş, soğutulmuş balık, işlenmemiş et ve balık ürünleri),
Taze ve dondurulmuş meyve ve sebze ürünleri,
Soğutulmuş, dondurulmuş süt ve süt ürünleri, yumurta,
Yemeğe yada pişirmeye hazır soğutulmuş, dondurulmuş, pişirilmiş et ve balık ürünleri,
Çevre koşullarına dayanıklı, ısı korumalı, hermetik konserve  gıda ürünleri,
Çevre koşullarına dayanıklı diğer gıda ürünleri (içecekler, unlu mamuller, kurutulmuş gıdalar, şekerlemeler ve kahvaltı tahılları, sıvı ve katı yağlar, gıda katkı maddeleri).

 

IFS  EĞİTİMİ (INTERNATIONAL FOOD STANDART)

IFS Hakkında Genel Bilgiler
IFS (Uluslararası Gıda Standardı) Nedir?


Ticaret ve sanayide tedarikçi denetimleri yıllardır işbirliğinin sabit bir parçasıdır. Tüketicilerin gittikçe daha ağır talepleri, artan tazminat talepleri tehlikeleri ve ayrıca ürün akışlarının globalleşmesi tek tip bir kalite güvence standardının geliştirilmesini gerekli hale getirdi. 

Bu geliştirmelerin zemininde HDE (Alman Perakendeciler Birliği) ve FCD (Fransız Perakendeciler Birliği) ve ayrıca İtalyan Perakendeciler Birlikleri CONAD, COOP ve “Federdistribuzione" üye şirketleri, ticari markalar için kalite ve gıda güvenlik standardı olan Uluslararası Gıda Standardını (IFS) geliştirdiler. IFS standardı, gıda güvenliğinin ve üreticilerin kalite düzeylerinin eşit kontrolüne yaramaktadır. Tarımsal üretimi takip eden ve gıdanın “işlendiği" tüm üretim aşamaları için kullanılabilir.

 IFS, GFSI (Global Gıda Güvenliği Girişimi) tarafından SQF, Dutch HACCP ve BRC gibi kabul edilen bir standarttır. 

GFSI'nin amacı, global bir gıda güvenliği standardı hazırlayıp işletmelerin kendi pazarlarında daha güvenli gıda ürünü satmalarını sağlamaktır. Buna istinaden GFSI anahtar kriterler ortaya çıkararak gıda güvenliği standardını ölçülebilir hale getirmiştir.

IFS Eğitimi İçeriği:
Gıda Özelliklerinin tanımlanması 
Süreçlerin tanımlanması 
IFS kayıt ve dokümantasyon sistemi 
IFS'de Kalite Yönetim Sistemi 
İzlenebilirlik; Ürün Geri Çağırma 
Altyapı Standardları 
Fiziksel ve Kimyasal Bulaşma Riski; 
Temizlik ve Hijyen; 
Haşere Kontrolü; 
Ürün Paketleme, Depolama 
Çalışan Hijyeni, Sağlık Taraması, Eğitim
IFS standartları şartları yorumlanması
IFS Belgelendirme şartları

 

HELAL GIDA EĞİTİMİ

Helal Gıda Nedir?
Helal gıda kapsamları,
Gıda Güvenliği uygulamaları,
Helal Standartların tanımı,
Helal Standartların şartları,
Helal Gıda Güvenlik Sistemi
Helal Gıda Güvenlik uygulamaları
Helal Gıda Belgelendirme süreci

Beslenmek bütün canlıların olduğu gibi insanlarında, hayatlarını idame edebilmeleri için en temel ve en zaruri ihtiyacıdır. Bu zaruri ihtiyaç, modern dünya kriterlerinin içerisine bir insan hakkı olarak,10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından "İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi" kabul ve ilanı ile girmiştir. Buna göre insanların en başta yaşam ve özgürlük olmak üzere sağlık, eğitim, yiyecek, barınma ve toplumsal hizmetler de içinde olmak üzere sağlığına ve esenliğine uygun bir yaşam düzeyine kavuşma; yasanın koruyuculuğundan eşit olarak yararlanma; barışçıl amaçlar için toplanma ve dernek kurma, evlenme, mal ve mülk edinme, çalışma, işini seçme özgürlüğü; din, vicdan düşünce ve anlatma özgürlüğü hakları, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin temellerini oluşturmaktadır. Bu beyannameyi kabul eden ülkeler, diğer haklarla beraber beslenme hakkını kabul etmek ve uygulamak zorundadırlar.

Gıda güvencesi (beslenme hakkı) ise, bütün insanların her zaman aktif ve sağlıklı bir yaşam için gerekli olan besin ihtiyaçlarını ve gıda önceliklerini karşılayabilmek amacıyla yeterli, sağlıklı, güvenilir ve besleyici gıdaya fiziksel ve ekonomik bakımdan sürekli erişebilmeleri durumudur.

Her geçen gün daha karmaşık hale gelen yaşam koşulları, küreselleşen ticari faaliyetler ve farklı coğrafya/kültürlerde üretilmiş gıda mamullerinin hemen hemen Dünya'nın her yerine ulaşması, gıda üretim teknolojilerindeki değişimler ve gelişmeler tüketicilerde farklı hassasiyetlerin ve seçim kriterlerinin ortaya çıkmasına ve artmasına sebebiyet vermiştir.

Buna bağlı olarak 20. Asrın son çeyreğinde yine BM tarafından yayımlanan "Tüketici Hakları Evrensel Beyannamesi" insanın isteğine bağlı tüketiminin bir hak olduğunu kabul etmiştir(1985). Bu doğrultuda inançlara dayalı tüketimde insan hakkı olarak değerlendirilmektedir. İnançlara dayalı tüketimin başında Helal ve Kosher kontrolünden geçmiş olan ürünler gelmektedir.

Helal gıda ,İslam inancının belirttiği standartlarda üretilmiş gıdaya verilen isim olarak tanımlanır. Ayet ve hadislerden yola çıkan din âlimleri helal talebinin Farz –ı ayn (Mükellef olan her Müslüman'ın bizzat kendisinin yapması gereken farz) olduğuna hükmetmişlerdir.

Müslümanların kendi gıdalarını, Yüce Allah'ın koyduğu helal sınırları içinde üretme ve tüketme, ticaretlerini de yine helal sınırlarına göre yapma sorumluluklarının bulunması, dünyanın dört bir yanında Helal Sertifikalı Gıda talebinin oluşmasına sebep olduğu gibi İnançlara Göre tüketim hakkı ise Global Helal Pazarının Dünya çapında kabul görmesini sağlamıştır.

Günümüzde dünya ticaretinin %15 sini Global Helal Pazar oluşturmaktadır. 2016 yılı itibarıyla 1,5 trilyon $ gibi bir büyüklüğe ulaşmıştır. Türkiye'nin jeopolitik konumu, tarihsel misyonu ve sanayisinin tarımsal ürünlere dayalı olmasına rağmen global helal ürün ihracatından %1 gibi düşük bir pay aldığı gözlenmektedir. Ülkemizin bu pazardan pay alabilmesi için gerekli olan alt yapının hazırlanması gerekmektedir. Eğitim bu alt yapının temel taşıdır. ​​​​

Helal Belgesi (Sertifikası) Nedir?

Helal belgesi İslami kurallara (Şafi, Mailiki, Hanbeli ve Hanefi mezhepleri uyarınca) uygun olarak hazırlanan ürünlere verilen sertifikadır.

Helal belgesi İslam dinine göre yasak olmayan ürünlere verilen uluslararası bir belgedir.

Örnek Sertifika ; 

Örneği verilen belgede ''Örnek'' olarak bildirilen eğitim başlığı programlara göre değişiklik göstermektedir.
Eğitim Sonunda katılımcılara ; Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Onaylı, İmzalı Sertifikalar e-Devlet sistemi üzerinden ücretsiz olarak iletilecektir.

Adresinize fiziki sertifika/transkript gönderimi talep etmeniz durumunda KAYIT OLURKEN ek ödeme yapmanız gerekmektedir.

 

Klu seminer sertifikaları

Adresine belge gönderimi isteyen adaylar kargo firması geldiğinde belgesini teslim almaz ve sertifikası üniversitemize döner ise; yeniden kargo gönderimi yapılması için 500 ₺ ek ödeme yapması gerekmektedir. Size gönderilen kargoları lütfen teslim alınız. Teslim alınmaması ve yeniden kargolanması için ek ödeme yapılmaması durumunda adayın belgesi 1 ay (30 gün) içerisinde imha edilecektir.

Kazanımlar

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.  

Eğitim Süreci

  • Tüm işlemler online olarak gerçekleşmektedir.
  • Müsaitlik durumunuza göre sisteme giriş yaparak eğitim videolarınıza 7/24 erişim sağlayabilirsiniz.
  • Eğitim sonunda test usulü 1 adet sınavınız olacaktır.
  • Geçme notu 50 puandır.
  • Sınavlar 20-30 soru arasında olmaktadır.
  • 2 ay eğitim süreniz bulunmaktadır. Çoklu katılımlarda eğitim süresi uzamaktadır.
  • Katılımcıların kayıt işleminin ardından açılan öğrenci sisteminde bulunan eğitimi ve sınavı tamamlamaları için 2 Ay (60 Gün) süresi bulunmaktadır. 2 Ay (60 Gün) süre sonunda öğrenci sisteminiz kapatılacaktır. Belirlenen süre 2 Ay (60 Gün) içerisinde tamamlanamayan aday eğitim hakkını kaybedecektir.
  • 3 defa ücretsiz sınav hakkınız bulunmaktadır, adaylarımızın %99'u ilk sınav haklarında başarılı olmaktadır. Eğer 3 sınav hakkınızda da başarılı olamaz iseniz ek sınav ücreti 500₺'dir.

Eğitime Kimler Katılabilir

İlgili bölüm çalışanları/mezunları ve ilgili bölümlerde eğitimini sürdüren öğrenciler sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.  

Nasıl Katılırım?

'Sepete Ekle'' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi kayıt işlemleri için yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı tamamlayabilirsiniz. Kredi ve Banka Kartı ödeme yaptığınızda kaydınız 5 dakika içerisinde açılıp giriş bilgilerinin SMS olarak gelecektir.

 

BAŞVURU SÜRECİ

•Katılımcılar Dünyanın her yerinden katılabilir.
•Eğitim başlangıç ve bitiş tarih aralığında tüm ders videoları açık olup, eğitimleri istediğiniz gün ve saatte 7/24 izleyebilirsiniz.

İLETİŞİM

0549 197 00 01 Whatsapp

klusem@klu.edu.tr

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapan veya soru soran kimse yok.