Tüketim ve Tüketici Bilinci Sertifika Programı

%9. İNDİRİM 1410 ₺ 1560 ₺
Hizmetler karşısında, tüketicilerin harcanabilir gelirlerinin de değişim göstermesi, beraberinde süreci anlamayı daha da zorlaştırmaktadır.

TÜKETİM VE TÜKETİCİ BİLİNCİ EĞİTİMİ

Tüketim olayı sadece bir mal ya da hizmeti satın alma eyleminden oluşmaz. Tüketim bir süreçtir ve ihtiyacın ortaya çıkması ile başlayan, satın alma öncesini, satın alma sırasını ve satın alma sonrasını da içeren bütünlüğü ifade eder.

İnsan yaşamında, “tüketici” olmak ve “tüketmek”, tüm bireylere özgü ve değişmez bir özelliktir. Yaşamak için gerçekleştirilen ve gündelik yaşamın bir parçası olan tüketim, günümüzde temel ihtiyaçların giderilmesinin ötesinde anlamlara sahiptir.

Her ne kadar tüketim olayı, bireysel bir faaliyet olarak görülse de satın alma süreci, oldukça karmaşık bir yapıdadır. Özellikle sayıları ve çeşitleri hızla artan mal ve hizmetler karşısında, tüketicilerin harcanabilir gelirlerinin de değişim göstermesi, beraberinde süreci anlamayı daha da zorlaştırmaktadır.

Gözlemlere dayalı olarak son derece basit görülen bu süreç, aslında tüketicilerin neyi, neden, nasıl aldıkları sorularını yanıtlama noktasında oldukça karmaşık bir durum almaktadır.

Yaşamın alışkanlıklarının hızla değişim gösterdiği günümüz koşullarında, bir taraftan mal ve hizmetlerin sayı, çeşit, model olarak artması, diğer taraftan ürün yaşam evrelerinin kısalması, beraberinde tüketimin ekonomik olduğu kadar kültürel bir olgu haline dönüşümünü ortaya koymaktadır.

Özellikle tüketimin, ihtiyaçların tatmini noktasında amaç olmaktan çıkarak, insanların kim olduklarını ya da kim olmak istediklerini belirlemede araç durumuna dönüşmesi, beraberinde tüketim toplumunu ortaya çıkaran temel nedendir. Eğitim süresi 20 ila 30 saat olarak online şekilde planlanmakta, her eğitim konusunun sonunda soru-cevap ile konuların kısa tekrarı ve pekiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Tüketim ve Tüketici Bilinci Eğitimi ile:

1- Tüketim, tüketim kültürü ve tüketici kavramları,
2- Tüketici bilincinin oluşturulmasında çevresel ve bireysel faktörler,
3- Tüketim ve tüketici bilincinin oluşturulmasında işletmelere düşen sorumluluklar,
4- Tüketicilerin satın alma kararlarını etkileyen faktörler,
5- Tüketici bilinci ve bilinçli tüketim,
6- Bilinçli alışveriş stratejileri,
7- Tüketicinin korunmasına yönelik hukuksal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olunması hedeflenmektedir.

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.

• 3 defa ücretsiz sınav hakkınız bulunmaktadır, adaylarımızın %99'u ilk sınav haklarında başarılı olmaktadır. Eğer 3 sınav hakkınızda da başarılı olamaz iseniz ek sınav ücreti 500₺'dir.

İlgili bölüm çalışanları/mezunları ve ilgili bölümlerde eğitimini sürdüren öğrenciler sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.

0549 197 00 01 Whatsapp

Henüz yorum yapan veya soru soran kimse yok.