Bilgisayar Programcılığı Sertifikalı Eğitim Programı

Bilgisayar Programcılığı Sertifikalı Eğitim Programı

Bilgisayar Programcılığı Sertifikalı Eğitim Programı mesleki gelişimi destekleyici, işletmelere ve kişileri destekleyici olması için hazırlanmıştır. Ülkemiz ve kurumlarımıza katkı sağlayacağı düşünülerek oluşturulmuştur.

Bilgisayar Programcılığı Sertifikalı Eğitim Programı ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir belge ile CV'nizi güçlendirebilir, İşe girişte ve yükselmede avantajlı konuma gelebilirsiniz.

Yazılım Nedir ?

Yazılım, değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik aygıtların birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu sağlayarak görevlerini ya da kullanılabilirliklerini geliştirmeye yarayan makine komutlarıdır.

Programlama Nedir ?

Programlama ya da diğer adıyla yazılımlama, bilgisayarın donanıma nasıl davranacağını anlatan, bilgisayara yön veren komutlar, kelimeler, aritmetik işlemlerdir.Diğer bir tanım verecek olursak programlama, bilgisayar programlarının yazılması, test edilmesi ve bakımının yapılması sürecine verilen isimdir.

Programlama Dili Nedir ?

Programlama dili, yazılımcının bir algoritmayı ifade etmek amacıyla, bir bilgisayara ne yapmasını istediğini anlatmasının tektipleştirilmiş yoludur.

Programlama, oldukça ilgi çekici ve keyifli bir alan olmakla beraber çok fazla zaman ve emek isteyen bir süreçtir.

Bilgisayar Programcılığı Sertifikası Ne İşe Yarar?

Bilgisayar Programcılığı eğitimi sonunda alacağınız sertifika sizin bilgisayar programcılığı alanında çalışmanız için önemli bir başlangıç olacaktır. Bunun yanı sıra halihazırda kamu kurumlarında çalışanlar veya çalışacak olanlar bu sayede kurumlarında Çözümleyici (Teknik)  kadrosuna geçebilecek veya daha yüksek dereceye geçmek için kullanabileceklerdir. Ayrıca KPSS (kamu personeli seçme sınavı) sınavında da istenilen ve geçerli olan bir sertifikadır.

Bu eğitim sonunda katılımcılar hem bilgisayar programcılığı alanında temel eğitimi tamamlamış hem de  İstanbul Gedik Üniversitesi Onaylı Bilgisayar Programcılığı Sertifikasını almaya hak kazanmış olacaklardır. Bu eğitimde ana amaç katılımcıların sınavını başarı ile geçmesidir. Bu nedenle biz bu eğitimde alanında uzman ve bu sınav konusunda son derece deneyimli eğitimciler ile sınavın yapısı ve çıkacak soruların ağırlık oranını dikkate alarak tamamen çıkması muhtemel soru ve soru tipleri üzerinden bir anlatım gerçekleştirdik. Sınavda çıkacak sorular bu eğitim de anlatılan soru tiplerinden olacaktır. Kısacası dikkatli bir çalışma ile sınav da başarılı olmak sizin için son derece kolay olacaktır.

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıaybilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıada bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.

Kişisel gelişimine katkıda bulunmak isteyen ve ilgili alanda eğitim alarak görevde yükselmek/işe girişte avantajlı konuma gelmek isteyen kişiler için uygundur.  Eğitim hayatını sürdüren öğrenciler de sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.