Çocuklar İçin Oyun Sahneleme​​​​​​​ Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge)

Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge)

Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge) ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Sertifikalı Eğitim Programı ile CV'nizi güçlendirebilirsiniz.

Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve ıslak imzalı Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Sertifikası kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır ve eDevlet üzerinden sorgulanabilir bu belgeleri Cv’nize ekleyebilirsiniz.Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Sertifikası ile ek ders alabilir,sınıf açabilirsiniz. Belgelerimiz  kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır.

Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Eğitimci Eğitimi Nedir ?

Çocukların dünyasına oyunlarla ve tiyatrolarla dokunarak eğitimin içerisine sanatı katıp çocukların dünyalarını renklendirmek isteyen öğretmenler/eğitmenler için oluşturulmuş bir programdır. Program sonunda, çocuk oyununun oluşumunu, ışık seçimini, kostüm seçimini, oyuncu seçimini, oyun yazımını,yönetimini,sahnelenmesi gibi konuların öğretilmesi hedeflenmektedir.

Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Eğitimci Eğitimi ile imkan bulmanız durumunda okullarda,ismek,halk eğitim merkezleri gibi kurumlarda egzersiz sınıfları açabilir, kendi öğrencilerinizi yetiştirebilirsiniz. Çocukların dünyasına sanat yoluyla dokunabilir ve öğrenimlerini renklendirebilirsiniz.

-Çocuk oyunu nasıl yapılır?
-Çocuk oyunu yapılabilmesi için oyun metni anlatımı, kostüm sahne seyirci müzik sahnelemedeki teknik bilgiler oyunculuk ginlbi konuların anlatımı
-Çocuk oyunu nasıl yazılır?
-Oyun metni yazılmadan önceki hazırlık
-Hayalgücü, hikayenin kahramanı, metin hangi yaş grubuna hitap eder, müzik secimi, ışık,  oyundaki materyaller, oyuncu hikâyedeki rolü,  oyun metni yazımında giriş gelişme ve sonuç aşamaları,  oyun metninde nasıl olaylar işlenmeli gibi konuların detaylı anlatım ı
-Çocuk oyunu olan Kırmızı Balık adlı muzikalin nasil senaryolaştığı, oyun metninin hikayesi çıkış noktası, kostüm dekor ve muzikle oyunun sunumu
-Çocuk oyunu nasil sahneye koyulur?
-Oyun metnine gore oyuncu oyundaki materyaller dekorun oluşması icin teknik bilgiler
-Kostüm seçimi icin gerekli detaylar ,oyundaki ışıklar , sahnelenme öncesi (prova, atölye çalışması) Aşamaları gibi konuların anlatılması
-Çocuk oyunu öncesinde ve sonrasında nelere dikkat etmeliyiz?
-Oyun metni inceleme,  oyunun sahnedeki ve oyuncu üzerindeki duruşu ve tavrı,  gösteri oncesi hazırlık, gösteri, oyun sonu gibi konuların anlatımı
-Çocuk oyununun çocukar ve yetişkinler üzerindeki etkileri ( oyun içeriğine göre) konu anlatımı

60 uzaktan eğitim saati sürecektir.

Ne Katar?

Eğitim sonunda elde edeceğiniz eğitmen eğitimi sertifikası (uygulayıcı belge) ile, anaokulları, halk eğitim merkezleri, özel kurumlar, atölyeler, ismek, ilkokullar vb. kurumlarda bu alanda sınıf açabilir veya okullarda ek ders alabilirsiniz. Eğitmen eğitimleri, uygulayıcı olma imkanı tanımaktadır. Üniversitemiz tarafından verilen belgeler MEB kurumlarında geçerlidir. Kamu ve özel sektörde sertifikaları kullanabilirsiniz.

Veliler
Psikologlar,
Doktorlar,
Resim Öğretmenleri,
Psikolojik Danışman,
Özel Eğitim uzmanı,
Sosyal Hizmet Uzmanı,
Sosyologlar,
Okul Öncesi Öğretmeni,
Ana Sınıfı Öğretmenleri
Çocuk Gelişimi Öğretmenleri,
Sınıf Öğretmenleri,
Aile Danışmanları
Bu bölümlerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri,
Bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.