Değerler Eğitimi Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge)

4.4

Değerler Eğitimi Sertifikalı Eğitim Programı

Değerler Eğitimi Eğitmen Eğitimi Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge) ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir Değerler Eğitimi Sertifikası ile CV'nizi güçlendirebilirsiniz.

Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı Değerler Eğitimi Sertifikası kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır ve eDevlet üzerinden sorgulanabilir bu belgeleri Cv'nize ekleyebilirsiniz. Değerler Eğitimi Uygulayıcı Sertifikası ile ek ders alabilir,sınıf açabilirsiniz. Belgelerimiz  kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır.

EĞİTİM İÇERİĞİ

Değerler Eğitmenliği Sertifikalı Eğitim Programı

Dünyada farklı isimler altında uygulanan ancak hepsi de genel çerçeve olarak aynı hedefe odaklanmış bulunan değerlerin eğitimi konusu ülkemizde de son yılların önemli ve güncel konularından birini oluşturmaktadır. Öğretim programlarına değer eğitimi ile ilgili boyutlar eklenmekte, okulların, kursların ve öğretmenlerin/öğreticilerin bu süreçte sorumluluklar üstlenmesi  beklenmektedir. Bu sorumlulukların etkin bir şekilde yerine getirilebilmesi için sertifika programında farklı alanlarda görev yapan uygulayıcılara değerler eğitimi konusunda yetkinlik kazandıracak bir içerik sunulmaktadır.

Niçin Değerler Eğitimi ?

Anne, babalar ve eğitimciler olarak sormamız gereken soruların başında şunlar gelir:
— İçinde bulunduğumuz ortam ve çevre istediğimiz değerlere sahip çocukları yetiştirmek için uygun mu?
— Biz her şeyi çocuklarımız adına düşünüp yaparken onlar sorumluluk sahibi olabilecekler mi?
— Televizyonlarda bu kadar şiddet içerikli programı seyrederken barışçı olabilecekler mi?
— Biz aşırı korumacı ve müdahaleci davranırken onların özgüvenleri gelişecek mi?
— Biz şimdi onlar mutlu olsun, üzülmesinler diye uğraşırken, onlar mücadele etmeden mutlu olabilecekler mi?
— Okullar, sadece akademik açıdan başarılı bireylerin yetiştirildiği kurumlar olarak mı düşünülmeli?
— Temel insanî değerleri benimsemiş bireyler yetiştirmek de okulun temel misyonları arasında değil mi?
— Çağın getirdiği olumsuz durumlar karşısında, okullar öğrencilerine rehber olabiliyor mu?
— Yükselen şiddet eğilimleri,
— Sahtekârlıkta artış (yalan söyleme, kopya çekme ve hırsızlık),
— Anne-babaya, öğretmene, yetkili kişilere karşı gelme,
— İş ahlâkında düşüş,
— Kişisel ve toplumsal sorumluluk bilincinde azalma,
— Kendine zarar verici davranışlarda (madde bağımlılığı ve intihar) artış vb.
— Değişen ve gelişen dünya ile beraber televizyon, bilgisayar oyunları, sinema, dergi, internet, oyuncaklar ve reklamlar aracılığıyla bütün dünya, artık çocuklarımızın sosyal çevresi olmuştur.
— Aile ve okul tarafından verilen değerlerle televizyon ve dış dünyanın verdiği değerler çoğu zaman farklılık göstermektedir.
— Bu noktada anne babaların işleri daha da zorlaşmaktadır.
Hızlı ve baş döndürücü şekilde değişim içinde olan değerler, bunlarla baş etmek zorunda kalan ve değer karmaşası yaşayan çocuklar için değer aktarımı çok daha önemli bir hâle gelmiştir.Ortak değerler oluşturamayan bir toplumunbütünleşme değil, tersine toplumsal çözülme yaşaması kaçınılmaz bir gerçektir.Çocuklarımızın zihinlerini bilgiyle doldurarak öğretim yaparken gönüllerini de sevgiyle donatıp onların ahlâklı birer fert olarak yetişmeleri için okullarımızda Değerler Eğitimi çalışması yapmamız gerektiğine inandık.

● Değerler, insanlara seçimlerinde yol gösterirler ,toplum için önemli olan unsurların belirlenmesini sağlarlar.Kısacası değerler toplumsal yaşamı düzenlerler.

● Eğitim kurumlarının genel hedefleri incelendiğinde birçoğunun vatansever olma, temiz olma, sağlığına dikkat etme, düzenli olma, adil olma, yaratıcı olma, girişimci olma gibi birçok değer içerdiği görülmektedir.

● Eğitim kurumları bunlar ve benzeri değerler ile öğrencilere nelerin önemli olduğu ve nasıl yaşanması gerektiği konusunda rehberlik eder

ÖNEMLİ NOT 1:
BU SERTİFİKA PROGRAMI KESİNLİKLE İŞ GARANTİSİ VERMEZ! BU SERTİFİKA PROGRAMI KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞİM AMAÇLIDIR! MESLEK HAYATINIZA KATKISI OLACAKTIR.

Değerler Eğitim Programının Amaçları
— İyi karakterli bireyler yetiştirmek,
— Temel değerleri pekiştirmek,
— Çocukların kendilerine ve topluma yararlı olacak temel değerleri psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimlerine uygun olarak kazanmalarını sağlamak.
— Çocukların kazandıkları değerleri davranışla ifade etmeleri yönünde fırsat vermek.
— Karakter ve Değerler Eğitiminin ailede ve okulda paralel bir şekilde işleyişini sağlamak.

Eğitim toplamda 55 uzaktan eğitim saati sürecektir.

Ne Katar?

Eğitim sonunda elde edeceğiniz eğitmen eğitimi sertifikası (uygulayıcı belge) ile, anaokulları, halk eğitim merkezleri, özel kurumlar, atölyeler, ismek, ilkokullar vb. kurumlarda bu alanda sınıf açabilir veya okullarda ek ders alabilirsiniz. Eğitmen eğitimleri, uygulayıcı olma imkanı tanımaktadır. Kamu ve özel sektörde sertifikaları kullanabilirsiniz. Sertifikanızı almadan önce başvuru yapacağınız kuruma sertifikanızı tarafımızdan alacağınızı söylemeniz sizler için daha iyi olacaktır. Bazı kurumlar sadece MEB belgesi talep edebilir. Bu durum aranan personel ile ilgilidir.

Veliler
Psikologlar,
Doktorlar,
Resim Öğretmenleri,
Psikolojik Danışman,
Özel Eğitim uzmanı,
Sosyal Hizmet Uzmanı,
Sosyologlar,
Okul Öncesi Öğretmeni,
Ana Sınıfı Öğretmenleri
Çocuk Gelişimi Öğretmenleri,
Sınıf Öğretmenleri,
Aile Danışmanları
Bu bölümlerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri,
Bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.

•0549 197 00 01
Whatsapp Danışma Hattımız: 0549 197 00 01