Gıda Sektörü Sertifikalı Eğitim Programı

GLOBAL GAP-İYİ TARIM UYGULAMALARI EĞİTİMİ
GHP-İYİ HİJYEN UYGULAMALARI EĞİTİMİ

EĞİTİM SÜRESİ:24 Uzaktan Eğitim Saati

Gıda sektöründe aktif olarak çalışanların ve çalışmak isteyen kişilerin en çok ihtiyaç duyduğu eğitimlerin toplandığı program içeriğinde;
Helal Gıda,  ISO 22000 Gıda güvenliği, BRC, IFS,  GHP İyi Hijyen, GLOBAL GAP İyi Tarım Eğitimleri bulunmaktadır.
 Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve rektör imzalı 6 ayrı sertifika kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır ve #edevlet üzerinden sorgulanabilir bu belgeleri Cv'nize ekleyebilirsiniz. Belgelerimiz  kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır.
Çağımızın gerektirdiği tempolu yaşamla birlikte, artan gelir düzeyi ve eğitim seviyesi, güvenli gıda tüketiminin de önemini arttırmıştır.
Tüketiciler direk tükettikleri tarımsal ürünler başta olmak üzere, satın aldıkları tüm gıda ürünlerinin güvenliğinden emin olmak ister hale gelmiştir.
Bu bilinçle, gerek doğrudan tarımsal ürünlerin, gerekse işlenmiş gıdaların güvenle üretildiğinin garantisini tüketicilere sunabilmek için, birtakım sistemler ve standartların oluşturulması ihtiyacı kaçınılmaz olmuştur.
Alacağınız sertifikaları gıda sektöründe fabrikalarda, üretim ve imalat yerlerinde ve bir çok gıda alanında kullanabilirsiniz. Ayrıca Diyetisyen, Şef ve Aşçılarında tercih ettiği eğitim ve sertifikalardandır.

1)HELAL GIDA
Helal gıda nedir?
Helal gıda kapsamları,
Gıda Güvenliği uygulamaları,
Helal Standartların tanımı,
Helal Standartların şartları,
Helal Gıda Güvenlik Sistemi
Helal Gıda Güvenlik uygulamaları
Helal Gıda Belgelendirme süreci

2) ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ISO 22000 Standart gerekliliklerini incelemek mevcut HACCP Planları ve dokümanların standart gerekliliklerine göre revizyon çalışmalarını başlatabilmek ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ile ISO 22000 Standardını entegre edebilmek HACCP Planlarını oluşturmak ve uygulamaya almak konularında gerekli bakış açısının katılımcılara kazandırılması.

3)BRC EĞİTİMİ ( BRITISH RETAIL CONSORTIUM)

Gıda üretim tesislerinde minimum hijyen standardının sağlanması amacıyla BRC büyük İngiliz perakendecileriyle “BRC- Gıda Standardını" yayınladı. Bu standarda uygunluğun sağlanabilmesi için gıda endüstrisi (tedarikçiler) altı temel kriteri yönetim sistemlerine adapte etmelidirler.
BRC Global Standard: Gıda - Food

HACCP Sistemi
Kalite Yönetim Sistemi
Tesis Çevre standartları
Ürün Kontrolü
Proses Kontrolü
Personel

4)IFS EĞİTİMİ (INTERNATIONAL FOOD STANDARD)
Gıda Özelliklerinin tanımlanması
Süreçlerin tanımlanması
IFS kayıt ve dokümantasyon sistemi
IFS'de Kalite Yönetim Sistemi
İzlenebilirlik; Ürün Geri Çağırma
Altyapı Standardları
Haşere Kontrolü;
Ürün Paketleme, Depolama
Çalışan Hijyeni, Sağlık Taraması, Eğitim
IFS standartları şartları yorumlanması
IFS Belgelendirme şartları Uluslararası Gıda Güvenliği Standartları

5)GHP-İYİ HİJYEN UYGULAMALARI EĞİTİMİ

Genel Şartlar
Personel tuvaletleri soyunma ve sosyal alanlar
El yıkama evyeleri
Havalandırma
Aydınlatma
Su
Atıksu kanalizasyon sistemleri
Temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin muhafazası
Personel Hijyeni
El Hijyeni

6)GLOBAL GAP-İYİ TARIM UYGULAMALARI EĞİTİMİ

İyi Tarım Uygulamaları (İTU) ve Globalgap' İn Gelişimi
İTU / Globalgap Genel Bilgiler ve Temel Kavramlar
Globalgap Genel Yönetmeliği
İtu Mevzuatı, Ülkemizdeki ve Dünyadaki Mevzuat Yasalar ve Yönetmelikler
Globalgap-İtu Kapsamları - Altkapsamları
Globalgap-İTU AF-CB-FV Kontrol Noktaları ve Uygunluk Kriterleri

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.

İlgili bölüm çalışanları/mezunları ve ilgili bölümlerde eğitimini sürdüren öğrenciler sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.

Whatsapp Danışma Hattımız: Whatsapp