Gölge Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı

Gölge Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge)

Gölge Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge) ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir Gölge Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı ile CV'nizi güçlendirebilirsiniz.

Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve ıslak imzalı Gölge Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır ve eDevlet üzerinden sorgulanabilir bu belgeleri Cv'nize ekleyebilirsiniz.Gölge Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı ile ek ders alabilir,sınıf açabilirsiniz. Belgelerimiz  kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır.

Gölge Oyunları Eğitimi Nedir ?

Gölge Oyunu geleneksel olarak hayvan derilerinden kesilerek hazırlanmış insan, hayvan, eşya gibi figürlerin bir ışık kaynağı önünde oynatılarak, gölgelerinin gerdirilmiş, beyaz bir perdeye düşürüldüğü gösteri sanatıdır.

Işık öbeğinden faydalanarak iki ya da üç boyutlu herhangi bir nesnenin gölgesinin ya da izdüşümünün herhangi yere düşürülmesine gölge oyunu denir. Her ne kadar Türk kültüründe iki boyutlu tasvirlerden yararlanılarak yarı şeffaf bir perde gerisinde oynatılan Karagöz'ü gölge oyunu olarak biliyorsak da aslında perdede gördüğümüz tasvirlerin gölgeleri değil kendileridir.

Gölge Oyunları Eğitmen Eğitimi Sertifikalı Eğitimi ile imkan bulmanız durumunda okullarda,ismek,halk eğitim merkezleri gibi kurumlarda egzersiz sınıfları açabilirsiniz.

EĞİTİM İÇERİĞİ
-Gölge oyunu nedir ? Tanımı, yapılış şekilleri, yapılış metaryelleri gibi konularla sunuma giriş
-Gölge oyunu tarihi ve Anadoluya girişi : tarihi bilgilerin verilmesi yabancı ülkelerdeki ve Türkiye de ki golge oyunları sunumu
-Gölge oyunu çeşitleri : günümüzde teknolojini getirdiği kolaylıklar ve geleneksel oyunlari içine alan gölge oyunlarının sunumu
-Gölge oyunu nerede kulanılır ? Gölgenin oyuna dönüştürüleceği alan ve salonlar sahneler platformlarda ışık ile yapılacak oyun sunumları
-Geleneksel gölge oyunu tanıtımı şekilleri ses ve el oyunları
-Işık ile yapılan gölge oyunlar: Mum projektör, fener dogal ortamlarda yapilan gölge oyunlarının sunumu
-Gölge oyunu yansıtmasi ile sunum yapma
-Gölge oyunu yaparak hikâye masal oyun kurma nasil olur uygulamali anlatma
-Gölge oyunlarında müzik ve efekt kullanarak sunum yapmak

50 uzaktan eğitim saati sürecektir.

Ne Katar?

Eğitim sonunda elde edeceğiniz eğitmen eğitimi sertifikası (uygulayıcı belge) ile, anaokulları, halk eğitim merkezleri, özel kurumlar, atölyeler, ismek, ilkokullar vb. kurumlarda bu alanda sınıf açabilir veya okullarda ek ders alabilirsiniz. Eğitmen eğitimleri, uygulayıcı olma imkanı tanımaktadır. Kamu ve özel sektörde sertifikaları kullanabilirsiniz. Sertifikanızı almadan önce başvuru yapacağınız kuruma sertifikanızı tarafımızdan alacağınızı söylemeniz sizler için daha iyi olacaktır. Bazı kurumlar sadece MEB belgesi talep edebilir. Bu durum aranan personel ile ilgilidir.

Veliler
Psikologlar,
Doktorlar,
Resim Öğretmenleri,
Psikolojik Danışman,
Özel Eğitim uzmanı,
Sosyal Hizmet Uzmanı,
Sosyologlar,
Okul Öncesi Öğretmeni,
Ana Sınıfı Öğretmenleri
Çocuk Gelişimi Öğretmenleri,
Sınıf Öğretmenleri,
Aile Danışmanları
Bu bölümlerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri,
Bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.

•0549 197 00 01
Whatsapp Danışma Hattımız: 0549 197 00 01