İletişim Becerileri Geliştirme Sertifikalı Eğitim Programı

İletişim Becerileri Geliştirme Sertifikalı Eğitim Programı ilgili kursiyerin iletişim becerilerini geliştirmek ve CV'sine değer katmak için hazırlanmıştır.

Program içeriğinde 5 farklı üniversite onaylı sertifika programı bulunmaktadır. Rakiplerinizin bir adım önüne geçebilirsiniz.

İletişim Becerileri Geliştirme Sertifikalı Eğitim Programı mesleki gelişimi destekleyici, işletmelere ve kişileri destekleyici olması için hazırlanmıştır. Ülkemiz ve kurumlarımıza katkı sağlayacağı düşünülerek oluşturulmuştur.

İletişim Becerileri Geliştirme Sertifikalı Eğitim Programı ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir belge ile CV'nizi güçlendirebilir, İşe girişte ve yükselmede avantajlı konuma gelebilirsiniz.

5 Eğitim Sertifikası

Yönetim ve Yöneticilik Sertifikası
Topluluk Önünde Konuşma Sertifikası
Sosyal Hayatta İletişim Sertifikası
Hitabet Teknikleri Sertifikası

Doğru Türkçe Kullanımı Sertifikası

DOĞRU TÜRKÇE KULLANIMI
İnsanları, düşünceleri, nesneleri, dilin aracılığıyla kavrarız. Dil aracılığıyla kendimizi ifade ederiz. İşte dilin önemi burada ortaya çıkıyor. Türkçemizi niçin doğru kullanmalıyız, sorusunun cevabı da buradadır. Dili doğru kullandığımızda o iyi bir iletkendir; yanlış kullandığımızda ise kötü bir iletkendir.
Biz dili ne kadar iyi tanıyor, dili ne kadar iyi kullanıyorsak iletişimimiz o kadar iyi olacaktır. Dil bizi başkalarına, başkalarını ve başka nesneleri bize yansıtan bir aynadır. Dili doğru kullanmak, doğru anlamak bu aynayı mükemmelleştirmek demektir. Kullandığımız çağdaş araçlardaki göstergelerin, ekranların, ibrelerin bir an için bozuk olduğunu düşünün. Bu bir felakettir. Fakat bir toplum için ondan daha büyük bir felaket vardır ki o da insanlar arasında, bir iş bölümü içinde görev alan kişiler arasında, fikir ve görüş alışverişinde bulunanlar arasında dil aynasının görevini tam yapamamasıdır. Düşüncelerimizin anlaşılmasını istiyorsak, bunun en kestirme yolu dile hâkim olmaktır.

TOPLULUK ÖNÜNDE KONUŞMA
Rahatlama
Heyecanı kontrol altına alma
Konuşmanın temel prensipleri
Etkili konuşma ve anlatım özellikleri
Birebir konuşmalarda etkili iletişim
Düşünce ve duyguları konuşma ve beden dili yoluyla aktarma
Özgüven çalışmaları
Korkunun çözülme çalışmaları(cümle telkin,imaj telkin,davranış telkin yöntemleri)
Duygu ve düşünce akışını etkileme tekniği
Etkileyici görünüş oluşturmak
Hazırcevaplılık
Konuşmanın temel prensipleri
Topluluk önünde konuşma
Hazırlıklı konuşma çalışmaları

SOSYAL HAYATTA İLETİŞİM
Neden İletişim Kurarız?
İletişimin Özellikleri
İletişimin Fonksiyonları
İletişim Sürecinin Unsurları

YÖNETİM VE YÖNETİCİLİK
Yönetim Kavramı
Yönetimin Temel Unsurları
Yönetim Fonksiyonları
Yönetimsel İletişim
Liderlik Rolleri ve Görevleri
Yönetim Becerilerinin Kazanılması ve Geliştirilmesi
Yönetimde Stratejik Planlama ve Planlama Faaliyetleri

HİTABET TEKNİKLERİ
Konuşmanın en önemli enstrümanları olan sesi ve nefesi doğru kullanmaya yönelik; hayat boyu uygulanabilecek teknikler ve egzersizler üzerinde çalışılmalar yapılır. Sesin doğru kullanımı, diyafram nefesi ve etkin nefes çalışmaları, rahatlama, heyecanı kontrol altına alma gibi çalışmalar üzerinde durulur. Etkili konuşma becerisi ile kendinizi daha iyi ifade edebilir, kişileri ikna etme yeteneği kazanabilirsiniz.

20 Uzaktan Eğitim Saati Sürecektir.

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıaybilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıada bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.

Kişisel gelişimine katkıda bulunmak isteyen ve ilgili alanda eğitim alarak görevde yükselmek/işe girişte avantajlı konuma gelmek isteyen kişiler için uygundur.  Eğitim hayatını sürdüren öğrenciler de sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.