İş ve Meslek Danışmanı Eğitim Programı

İş ve Meslek Danışmanı Sertifikalı Eğitim Programı

İş ve Meslek Danışmanı Sertifikalı Eğitim Programı  iş arayanlara, işverenlere ve öğrencilere istihdam ekseninde odaklanmış danışmanlık hizmetleri sunulması faaliyetidir. Ülkemiz ve kurumlarımıza katkı sağlayacağı düşünülerek oluşturulmuştur.

İş ve Meslek Danışmanı Sertifikalı Eğitim Programı ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir belge ile CV'nizi güçlendirebilir, İşe girişte ve yükselmede avantajlı konuma gelebilirsiniz.

“İş Arayana Umut, İşverene Güven, Öğrenciye Destek: İş ve Meslek Danışmanlığı…”

İş ve Meslek Danışmanlığı; iş arayanlara, işverenlere ve öğrencilere istihdam ekseninde odaklanmış danışmanlık hizmetleri sunulması faaliyetidir. Bu hizmetler kapsamında; öğrencilerin meslek seçimlerine, İŞKUR’a kayıtlı iş arayanların iş bulmalarına, mesleki uyum problemlerini gidermelerine, mesleki becerilerini geliştirmelerine, mesleklerini/işlerini değiştirmelerine destek olunmakta, işverenlerin ise mevzuat çerçevesinde bilgilendirilmeleri sağlanmakta ve eleman temini gibi işgücü piyasasına ilişkin konularda talepleri karşılanmaktadır.

“Herkesin bir İş ve Meslek Danışmanı var.”

İş ve Meslek Danışmanlarının, İŞKUR’a kayıtlı tüm iş arayanlara,  işverenlere ve ayrıca öğrencilere daha etkin hizmet verebilmeleri amacıyla her bir danışmana iş arayan, işveren ve okul portföyü atanması ve danışmanların bu hizmeti portföy yönetimi yoluyla sunmaları, böylece her işsizin, işverenin ve okulun bir danışmanı olması sağlanmıştır. İş ve meslek danışmanlığı hizmetiyle, kişilerin özellikleri ile mesleklerin ve işin gerektirdiği nitelik ve şartlar karşılaştırılarak bireyin istek ve durumuna en uygun iş ve mesleği seçmesi, seçilen meslekle ilgili eğitim olanaklarından yararlanması, işe yerleştirilmesi, işe uyumunun sağlanması ile ilgili sorunların çözümüne sistemli olarak yardım edilmektedir.

EĞİTİM İÇERİĞİ:

1-Danışan Eylem Planı Hazırlama ve İzleme
2-Danışanla Görüşme Uygulaması (Bireysel ve Grup Bazlı)
3-Danışanı Tanımaya Yönelik Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları
4-Dezavantajlı Bireylere Yönelik Danışmanlık Hizmetleri
5-İş Arama Teknikleri ve Özgeçmiş Hazırlama-Europass Sistemi
6-Görüşme Öncesi Hazırlık Faaliyetleri
7-Danışmanlık Sürecinde Bilgi Toplama, Değerlendirme ve Raporlama Yöntemleri
8-Danışmanlık Hizmetlerinde Kullanılan Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
9-İhtiyaç Analizi Teknikleri
10-Danışmanlık Sürecinde Etkili İletişim, Görüşme ve İkna Teknikleri
11-Problem Çözme ve Karar Verme Teknikleri