Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi​​​​​​​ Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge)

Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge)

Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi Eğitmen Eğitimi Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge) ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi​​​​​​​ Sertifikası ile CV'nizi güçlendirebilirsiniz.

Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi​​​​​​​ Sertifikası kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır ve eDevlet üzerinden sorgulanabilir bu belgeleri Cv’nize ekleyebilirsiniz. Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi​​​​​​​ Uygulayıcı Sertifikası ile ek ders alabilir,sınıf açabilirsiniz. Belgelerimiz  kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır.

Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi​​​​​​​

Eğitimin Amacı

İnsanlığın geçmişten günümüze ulaşan becerilerinden birisi de masal ve hikaye anlatıcılığıdır. Hikaye ve masallar yoluyla çocuklar bazen hayatın zorluklarına bazen güzelliklerine bazende ütopyalarına hazırlanmış ve geleceği inşa etmelerinde onlara bu yolla malzemeler sunulmuştur. Günümüzde ise etkili bir şekilde eğitim ortamları başta olmak üzere sosyal her ortamda masal ve hikayelere yer verilmektedir.

Hiçbir etkili konuşma yoktur ki içinde hikaye olduğu vakit sıkıcı geçsin, anlaşılması güç olsun. Anlatımı güçlendirmek, öğretici olmak ve dinleyenleri sıkmamak için en iyi yol hikayelerdir.

Hikaye ve masal dinlemeden büyüyen çocuk olmadığı gibi masal ve hikaye anlatmadan çocuk büyüten de veya eğiten de yoktur. İşte masal ve hikayenin öğretici, eğitici ve gizemli dünyasından yararlanmak için “Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı” düzenlemiş bulunmaktayız.

Öğretmenlerin ve velilerin psiko-pedagojik açıdan çocuğu tanımaalarına ve çocukla yürütülen etkinliklerde teşhis ve tedaviye yön vermek açısından çocuk resminin kullanımını açıklamaktır. Resimdeki önemli belirtilerin uzmanlar için ne anlama geldiğini ifade etmek ve resmin yorumlanmasında dikkat edilecek noktaları anlatmaktır.

Eğitimin İçeriği

1. MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİM AMACI
  2. MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİMİ İÇERİĞİ
  3. MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİMİNİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ FAYDALARI NEDİR ?
  4. Masal Tanımı
  25. Ölçme ve Değerlendirme

EĞİTİM SÜRESİ: 56 Saat

Ne Katar?

Eğitim sonunda elde edeceğiniz eğitmen eğitimi sertifikası (uygulayıcı belge) ile, anaokulları, halk eğitim merkezleri, özel kurumlar, atölyeler, ismek, ilkokullar vb. kurumlarda bu alanda sınıf açabilir veya okullarda ek ders alabilirsiniz. Eğitmen eğitimleri, uygulayıcı olma imkanı tanımaktadır. Üniversitemiz tarafından verilen belgeler MEB kurumlarında geçerlidir. Kamu ve özel sektörde sertifikaları kullanabilirsiniz.

Veliler
Psikologlar,
Doktorlar,
Resim Öğretmenleri,
Psikolojik Danışman,
Özel Eğitim uzmanı,
Sosyal Hizmet Uzmanı,
Sosyologlar,
Okul Öncesi Öğretmeni,
Ana Sınıfı Öğretmenleri
Çocuk Gelişimi Öğretmenleri,
Sınıf Öğretmenleri,
Aile Danışmanları
Bu bölümlerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri,
Bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.