Satranç Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge)

Satranç Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge)

Satranç Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge) ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir Satranç Sertifikalı Eğitim Programı ile CV'nizi güçlendirebilirsiniz.

Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve ıslak imzalı Gölge Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır ve eDevlet üzerinden sorgulanabilir bu belgeleri Cv’nize ekleyebilirsiniz.Satranç Sertifikalı Eğitim Programı ile ek ders alabilir,sınıf açabilirsiniz. Belgelerimiz  kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır.

Dünyada en çok benimsenen ve zeka geliştiren oyunlardan olan satrancı öğrenmek, odaklanmanızı ve stratejik düşünmeniz üzerinde olumlu katkılar sağlamaktadır. Satranç Eğitimi sayesinde öğrendiklerinizle, sevdiklerinizle daha keyifli vakit geçirebilir, sosyalleşebilirsiniz.

Geçmişi M.Ö ki yıllara dayanan satranç oyunu tüm dünyada kabul görmüş ve en çok benimsenen zeka ve strateji oyunu olmuştur. Bu eğitimle birlikte sizlere satranç oyunun kurallarını öğreterek zihin jimnastiği yapmanızı, strateji belirleme konusunda pratik kazanmanızı, öngörü sahibi olmanızı, gerektiği yerde ödün verebilmenizi ve oyundan keyif almanızı sağlayacağız. Bu online sistemde size oyunu öğretirken, bir başkasına da (çocuğunuza, eşinize, öğrencinize, arkadaşınıza) nasıl öğretebileceğinizin sistemi ve taktikleri de öğretilecektir. Amacımız hiçbir zaman sadece satrancın kurallarını öğrenip vakit geçirmek değil, satrancın felsefi yapısını da özümsemek olmalıdır.

OYUNUN KURALLARI
1- Oyunun kuralları ,satranç hakkında kısa bilgi. Oyuna başlangıç pozisyonu
2- Satranç tahtası
3- Taşların hareketi –Kale
4- Taşların hareketi – Fil
5- Taşların hareketi – Vezir
6- Taşların hareketi – Şah
7- Taşların hareketi – Piyon
8- Taşların hareketi – At
9- Rok (KISA ROK-UZUN ROK)
10- Taşların değerleri

3- Sicilya savunması

55 Uzaktan Eğitim Saati

Ne Katar?

Eğitim sonunda elde edeceğiniz eğitmen eğitimi sertifikası (uygulayıcı belge) ile, anaokulları, halk eğitim merkezleri, özel kurumlar, atölyeler, ismek, ilkokullar vb. kurumlarda bu alanda sınıf açabilir veya okullarda ek ders alabilirsiniz. Eğitmen eğitimleri, uygulayıcı olma imkanı tanımaktadır. Üniversitemiz tarafından verilen belgeler MEB kurumlarında geçerlidir. Kamu ve özel sektörde sertifikaları kullanabilirsiniz.

Veliler
Psikologlar,
Doktorlar,
Resim Öğretmenleri,
Psikolojik Danışman,
Özel Eğitim uzmanı,
Sosyal Hizmet Uzmanı,
Sosyologlar,
Okul Öncesi Öğretmeni,
Ana Sınıfı Öğretmenleri
Çocuk Gelişimi Öğretmenleri,
Sınıf Öğretmenleri,
Aile Danışmanları
Bu bölümlerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri,
Bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.