Temel Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı

Bilgisayar İşletmenlik(Temel Bilgi Teknolojileri) Sertifikası öncelikle Bilgisayar bildiğinizi ispatlayabileceğiniz tek sertifikadır. Kamuda görevde yükselmede istenilen bu sertifika aynı zamanda birçok bölüme başvuru sırasında zorunlu tutulmaktadır.

EĞİTİM TANITIMI

Kursiyerlerimiz Bilgisayar İşletmenliği Kursunu alarak bir bilgisayarı genel olarak kullanıp dokümanlar oluşturabilecek, Ms Word de belgelerle çalışabilecek, Ms Excel de sayısal hesaplamalar yapabilecek, Ms Powerpoint ile sunumlar hazırlayabilecek ve Internet Explorer ile internet dünyasında dolaşabileceklerdir.

Alacağınız bilgisayar işletmenlik sertifikası ile özel kurslarda bilgisayar öğretmeni olarak görev alabilirsiniz. Bunun dışında adalet bakanlığı Zabit Katipliği ve diğer başvurular bilgisayar sertifikası aranmaktadır.

ADALET BAKANLIĞI MEMUR SINAV, ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİ 'ne ulaşmak için tıklayınız

İçinde bulunduğumuz modern çağın getirdiği gelişen teknoloji, bilgiye daha kolay ve etkin bir şekilde ulaşmamızı sağlar. Dolayısıyla bilgiye ulaşmak ve onu oluşturmak için teknolojinin sunduğu tüm araçlardan yararlanmayı bilmek gerekir.  Yazılı, görsel ve işitsel olarak kullanılabilen bu araçları etkin bir şekilde yönetmek, insanların günlük hayatında birçok işine yarayabileceği gibi; kariyer olanakları açısından da pek çok avantaj sağlar. Günümüzde artık her firmanın, özellikle de kurumsallaşmış olanların bu araçları etkin bir şekilde kullanarak piyasaya ulaştığı düşünülürse; istihdam edilecek personellerden de buna paralel olarak belli bilgi ve beceriler beklenir. Dolayısıyla kendini geliştirmek ve iyi bir kariyer yapmak isteyen kişilerin, temel bilgi teknolojileri alanında kendisine ve şirkete faydalı olabilecek düzeyde yetkinlik kazanabilmesi için bu konuda eğitim alması gerekir.

BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR

• BİLGİSAYARA GİRİŞ
    • Bilgisayar Nedir?
    • Bilgisayarın Tarihi
    • Sayı Sistemleri
    • Bilgisayarı Nerelerde Kullanıyoruz?
    • Bilgisayar Çeşitleri
    • Bilgisayar Kullanırken alınacak Önlemler
    • Bilgisayarı Oluşturan Öğeler
    • İşlemci(Hızı , Çekirdeği , Popüler Markalar,overclock , Soğutma)
    • Anakart
    • Ekran Kartı(Yapısı , Seçim esnasında dikkat edilmesi gerekenler)
    • Ram

• Excel Veri
    • Sıralama
    • Örnek Uygulama 3 Personel Bilgileri

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıaybilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıada bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.

Kişisel gelişimine katkıda bulunmak isteyen ve ilgili alanda eğitim alarak görevde yükselmek/işe girişte avantajlı konuma gelmek isteyen kişiler için uygundur.  Eğitim hayatını sürdüren öğrenciler de sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.