Toplam Kalite Yönetimi Yöneticisi Sertifikalı Eğitim Programı

Kalite Yöneticisi Kimdir?

Kalite yöneticisi, çalışmış olduğu kuruma ait kalite yönetim sisteminin oluşturulmasında görev alan kişidir. Kalite yönetim sistemini oluştururken, firma hedeflerinin yanı sıra yönetmeliğe uygun olarak çalışmalar yapar. Kalite yöneticisi, kalite yönetim sisteminin uygulanması ve denetlenmesinden de sorumludur.

Kalite, iç ve dış müşterilerin, gizli ve açık tüm istek ve ihtiyaçlarını karşılayan temel bir iş stratejisidir. Kalite prensibinin ortak paydası "müşteri mutluluğu" dur.

Kalite Yöneticisinin Görevleri Nedir?

Kalite yöneticisi, işini yaparken karşılaşmış olduğu eksiklikleri tespit etmekle görevlidir. Aynı zamanda, bu eksiklikleri düzeltmek için de çalışır. Kalite yöneticisinin diğer görevleri arasında;

• Kalite yönetim sisteminin oluşturulması için gerekli olan süreci belirlemek,
  • Belirlenen süreci uygulama aşamasına geçirmek ve gerekli denetimleri yapmak,
  • Denetimler sonucu ortaya çıkan eksikleri düzeltmek,
  • Kalite yönetim sisteminin performansını arttırmaya yönelik çalışmalar yapmak,
  • Kalite yönetim sistemi hakkında raporlar hazırlamak,
  • Kalite yönetim sistemi ile alakalı olan diğer birim ve kuruluşlarla iletişim kurmak,
  • Personelin hizmet içi eğitimlerini planlamak,
  • Üst birimler ile koordineli bir şekilde çalışmak, yer alır.
  •  Kalite Yönetim Sistem Sorumlusu, İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

• Kalite Yönetim Sisteminin kurulması için gerekli proseslerin belirlenmesi, uygulanması, izlenmesi ve devam ettirilmesine yönelik gerekli faaliyetleri yürütmek.
  • İşletmede görülen aksaklıkları tespit etmek, düzeltilmesini sağlamak,
  • Kalite Yönetim Sisteminin (KYS) performans ve iyileştirilmesi için mevcut durum ve Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde uygulanması gerekli prosedürleri üst yönetime rapor etmek.
  • İşletmede müşteri odaklılık bilincinin oluşmasında, yaygınlaşmasında gerekli faaliyetleri yürütmek,
  • İşletmenin Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili konularda diğer kuruluşlarla muhtemel ilişkilerinin düzenlenmesi görevlerini yerine getirmek,
  • Üst Yönetim ile koordine içersinde işletmede iletişim proseslerinin oluşturulması ve KYS?nin etkinliği çerçevesinde uygulanmasını sağlamak,

Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği gibi mühendislik bölümlerinden mezun olanlar kalite yöneticisi olarak çalışabilir.

EĞİTİM İÇERİĞİ:

• ISO 9000 Standardı