Yaratıcı Drama Sertifikalı Eğitim Programı(Uygulayıcı Belge)

Yaratıcı Drama Sertifikalı Eğitim Programı(Uygulayıcı Belge)

Yaratıcı Drama Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge) ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir Yaratıcı Drama Sertifikası ile CV'nizi güçlendirebilirsiniz.

Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve ıslak imzalı Yaratıcı Drama Sertifikası kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır ve eDevlet üzerinden sorgulanabilir bu belgeleri Cv’nize ekleyebilirsiniz. Yaratıcı Drama Uygulayıcı Sertifikası ile ek ders alabilir,sınıf açabilirsiniz. Belgelerimiz  kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır.

Eğitimin Amacı Nedir?

Yaratıcı Drama Sertifika Programı, özellikle yeni uygulamaya konulan 4+4+4 yasası dolayısıyla büyük önem kazanmaktadır. 66 ayını dolduran çocukların okula başlaması ile birlikte yaratıcı dramanın eğitimde kullanılmasına yönelik ilk adımlar atılmıştır. Bu sebeple, resmi ve özel okullarda Yaratıcı Drama Lideri istihdam etme zorunluluğu doğmaktadır. Bu sertifika programıyla katılımcılar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul gören “Yaratıcı Drama Eğitmenliği” sertifikası almaya hak kazanırlar. Bu belge ile resmi ve özel okullarda drama öğretmeni olarak görev alınabilmektedir. Ayrıca Katılımcı Öğretmen/Öğretmen adayları, alacakları bu sertifika programı ile görev yaptıkları/yapacakları okullarda Seçmeli Drama derslerine girebileceklerdir. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul veya lise kademesinde en az 8 öğrenci ile çalışmaları halinde “Drama Egzersiz Kursu” açarak haftalık 6 saat olmak üzere aylık 24 saate kadar ek ders kazanma imkânına sahip olabileceklerdir. Bu eğitim Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunca kabul edilen 163 sayılı karar ve 13.09.2012 tarihli müfredat gereği verilecektir. Egzersiz ise 2010 tarihli ve 49 sayılı kararı gereği Drama Etkinlik Alanı kapsamında verilecektir.

• Yaratıcı Drama ile ilgili kavramları bilmek,
  • Yaratıcı  Dramanın eğitim, sanat ve diğer disiplinler (alanlar)ile ilişkisini kurmak,
  • Yaratıcı Dramayı diğer derslerde yöntem olarak kullanabilmek,
  • Yaratıcı Dramayı bir ders olarak yürütebilecek becerileri kazandırmak,
  • Yaratıcı Dramayı kullanarak yeni programlar geliştirebilmek,
  • Yaratıcı Dramanın boyutlarını ve ögelerini bilmek,
  • Yaratıcı Dramaya ilişkin yurtiçi ve yurtdışı alan yazınına hâkim olmak,
  • Yaratıcı Drama liderlik mesleğinin yeterlik alanlarını bilmek,
  • Yaratıcı Drama alanında Eğitmenlik/Liderlik uygulama becerisi kazanmak,
  • Çocuk oyunları konusundaki kavramları bilmek,
  • Çocuk oyunları uygulama konusunda beceri sahibi olmak.

YARATICI DRAMA DERS İÇERİĞİ

Yaratıcı Drama Nedir? Kavramları Nelerdir?
Yaratıcı Dramanın Tarihsel Gelişimi
Yaratıcılık Nasıl Geliştirilir?
Yaratıcı Dramanın Önemi ve Kazanımları
Dramanın Öğeleri
Eğitimde Drama Uygulamaları
Yaratıcı Drama Aşamaları
Yaratıcı Dramada Öğretme ve Öğrenme
Drama Uygulama Basamakları
Drama Liderinin Rolü
Oyun Grubu nedir?
Oyun Grubu Nasıl Oluşturulur?
Oyun Grubu Oluştururken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Yaratıcı Dramada kullanılan Araç ve Gereçler.
Okul Öncesi Yaratıcı Drama.
Okul Öncesi Yaratıcı Dramanın Çocuğun Gelişimindeki Etkisi.
Okul öncesi Yaratıcı Drama ile Dramaturgi Hazırlama
Yaratıcı Yazarlık-Öyküleme
Yaratıcı Drama Etkinlik Oluşturma
Dramatik Etkinlik Oluştururken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Çalışmalar:
İletişime Yönelik Çalışmalar(Okul Öncesi/9-12 Yaş)
Algı Geliştirme Çalışmaları(Okul Öncesi)
Empati Kurma Çalışmaları(9-12 Yaş/Okul Öncesi)
Kukla Çalışmaları(Okul öncesi)
Müzik ve Ritim Çalışmaları( Okul Öncesi/9-12 Yaş)
Tiyatro-Rol Üzerine Çalışmalar(9-12 Yaş)
Sahneleme Nedir?
Tiyatro Nedir?
Rol Nasıl Gerçekleştirilir?
Doğaçlama Üzerine Çalışmalar(Okul Öncesi/9-12 Yaş)
Doğaçlama Nedir?
Doğaçlama Nasıl Geliştirilir?
Metin Üzerine Yaratıcılık Çalışmaları (9-12 Yaş)
Hikaye Nasıl Yazılır?
Kısa Oyun Nasıl Yazılır?
Anlatıma Dayalı Yaratıcı Çalışmalar: (Okul Öncesi)
Hikaye Nasıl Anlatılır?
Ana Fikir çıkarma-Metin Üzerinde Çıkarımlar Yapma
Bütün Bu çalışmalara Dayalı Yaratıcı Drama Uygulamaları
65 Uzaktan Eğitim Saati

Ne Katar?

Eğitim sonunda elde edeceğiniz eğitmen eğitimi sertifikası (uygulayıcı belge) ile, anaokulları, halk eğitim merkezleri, özel kurumlar, atölyeler, ismek, ilkokullar vb. kurumlarda bu alanda sınıf açabilir veya okullarda ek ders alabilirsiniz. Eğitmen eğitimleri, uygulayıcı olma imkanı tanımaktadır. Üniversitemiz tarafından verilen belgeler MEB kurumlarında geçerlidir. Kamu ve özel sektörde sertifikaları kullanabilirsiniz.

Veliler
Psikologlar,
Doktorlar,
Resim Öğretmenleri,
Psikolojik Danışman,
Özel Eğitim uzmanı,
Sosyal Hizmet Uzmanı,
Sosyologlar,
Okul Öncesi Öğretmeni,
Ana Sınıfı Öğretmenleri
Çocuk Gelişimi Öğretmenleri,
Sınıf Öğretmenleri,
Aile Danışmanları
Bu bölümlerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri,
Bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.