Yaratıcı Yazarlık Sertifikalı Eğitim Programı(Uygulayıcı Belge)

Yaratıcı Yazarlık Sertifikalı Eğitim Programı (Uygulayıcı Belge) ile kazanmaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve eDevlet'te sorgulanabilir Yaratıcı Yazarlık Sertifikası ile CV'nizi güçlendirebilirsiniz.

Eğitim sonunda almaya hak kazanacağınız üniversite onaylı ve ıslak imzalı Yaratıcı Yazarlık Sertifikası kariyerinizde sizleri bir adım öne taşıyacaktır ve eDevlet üzerinden sorgulanabilir bu belgeleri Cv’nize ekleyebilirsiniz. Yaratıcı Yazarlık Uygulayıcı Sertifikası ile ek ders alabilir,sınıf açabilirsiniz. Belgelerimiz  kamu ve özel sektörde geçerli olmakla birlikte ömür boyu geçerliliği bulunmaktadır.

Yaratıcı Yazarlık Eğitimi Nedir ?

Kurmaca metinler yazarken yaratıcılık yeteneğini ortaya koyabilmek , öngörü ve içgörü kazanabilmek, yazım ve kurmaca teknikler hakkında bilgi düzeyinizi yükselmek ve  bu yetkinliğinizi gerek edebiyatta gerek sınıflarınızda ve eğitimlerinizde çocukların ufkunu genişletecek, çocukları sanata yönlendirebilecek bir materyal gibi kullanabilirsiniz.

EĞİTİM İÇERİĞİ:

• Yaratıcılık Nedir?
  • Yaratıcılığımızı Nasıl Geliştirebiliriz?
  • Yaratıcılığımızı Engelleyen Etmenler Nelerdir?
  • Yaratıcı Yazarlık Nedir?
  • Yaratıcı Yazarlık Teknikleri Nelerdir?
  • Olgusal Gerçekçilik Nedir?
  • Kurmaca Nedir?
  • Olgusal Gerçekçilik ve Kurmaca Gerçekçiliği Karşılaştırılması
  • Roman / Öykü / Senaryo da Gerçekçilik (Kuramsal Yaklaşımlarla)
  • Roman / Öykü / Senaryo Karakter Oluşturulması (Kuramsal Yaklaşımlarla)
  • Roman / Öykü / Senaryo Mekan ve Zaman (Kuramsal Yaklaşımlarla)
  • Örnek Uygulamalar Üzerinde Metin, Film, Reklam Çözümlemeleri

Ne Katar?

Eğitim sonunda elde edeceğiniz eğitmen eğitimi sertifikası (uygulayıcı belge) ile, anaokulları, halk eğitim merkezleri, özel kurumlar, atölyeler, ismek, ilkokullar vb. kurumlarda bu alanda sınıf açabilir veya okullarda ek ders alabilirsiniz. Eğitmen eğitimleri, uygulayıcı olma imkanı tanımaktadır. Üniversitemiz tarafından verilen belgeler MEB kurumlarında geçerlidir. Kamu ve özel sektörde sertifikaları kullanabilirsiniz.

Veliler
Psikologlar,
Doktorlar,
Resim Öğretmenleri,
Psikolojik Danışman,
Özel Eğitim uzmanı,
Sosyal Hizmet Uzmanı,
Sosyologlar,
Okul Öncesi Öğretmeni,
Ana Sınıfı Öğretmenleri
Çocuk Gelişimi Öğretmenleri,
Sınıf Öğretmenleri,
Aile Danışmanları
Bu bölümlerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri,
Bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.